Temperature se ovaj tjedan penju i do 36 stupnjeva

Gotovo u cijeloj zemlji već u 8 sati živa na termometru penjala je na više od 20 Celzijevih stupnjeva, dok je primjerice u Rijeci, Makarskoj i Splitu bilo izmjereno čak 27 stupnjeva, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)

Temperature će se ovog tjedna penjati na više od 30 Celzijevih stupnjeva. Prema prognozama DHMZ-a, najtoplije bi trebalo biti u srijedu i četvrtak kada će temperatura biti čak 36 stupnjeva. Ministarstvo zdravlja i Hrvatski zavod za javno zdravstvo savjetuju građanima ostanak kod kuće kad su temperature zraka najviše.
Izbjegavajte izlazak u najtoplijem dijelu dana od 10 do 17 sati, izbjegavajte naporan fizički rad, potražite sjenu, ne ostavljajte djecu ili životinje u parkiranom vozilu. Rashladite tijelo, tuširajte se ili kupajte u mlakoj vodi, nosite laganu široku svijetlu odjeću od prirodnih materijala, stavite šešir širokog oboda ili kapu i sunčane naočale. Pijte redovito i dovoljno tekućine te izbjegavajte alkohol i napitke s previše kofeina i šećera. Jedite češće manje obroke. Izbjegavajte hranu bogatu bjelančevinama – savjetuju u ministarstvu.

Izvor: IČ, DIK / Vecernji.hr

Akademija-Art