Teatar Gavran ‘Lutkom’ počinje slavlje desete godine postojanja

Nakon što ga je ostavila dugogodišnja djevojka, Marko će početi živjeti s lutkom, najsavršenijim androidom proizvedenim da usreći muškarca

Razmislite o pogreškama

Upravo je to priča najnovije komedije “Lutka” Mire Gavrana, koju će Teatar Gavran premijerno izvesti u maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u petak, 12. listopada. (Pretpremijere su: 2. listopada u Kostreni, 4. listopada u Vukovaru i 9. listopada u Ivanićgradu.) Ekipu predstave susreli smo u Travnom, u Međunarodnom centru za usluge u kulturi, gdje je "brusila" zadnje detalje predstave. Autor Miro Gavran bio je posebno uzbuđen čekajući hrvatsku “Lutku” jer nije bio na newyorškoj premijeri u svibnju ove godine.

– Sretan sam jer smo dobili dvoje perspektivnih i atraktivnih glumaca, koji će sigurno dokazati da su dobri ne samo pred kamerama nego i u kazalištu – rekao nam je Miro Gavran. Za priču kaže da je suvremena i da govori o svim mukama muško-ženskih odnosa, ljubavi, osamljenosti, potrebi za komunikacijom… Sve je ispričano s mnogo humora, ali i s melodramatičnim završetkom. Gavran ističe i edukativni potencijal te predstave i objašnjava kako se nada da će ona gledatelje potaknuti na razmišljanje o tome u čemu griješe u odnosima sa svojim partnerima. Njegova supruga, glumica Mladena Gavran koja režira “Lutku” oduševljena je mladim glumcima s kojima radi te ističe veliki potencijal za komediju Doris Pinčić, koja će tom ulogom sigurno iznenaditi svoje TV-obožavatelje. Mlada glumica koju javnost poznaje po ulozi Lare u popularnoj sapunici Nove TV lutka je Stela, a Doris kaže:
– Drago mi je da radim toliko različitu ulogu te da ću se u metropoli predstaviti upravo ulogom za Teatar Gavran. Još sam jako mlada, ali cilj mi je da istražim i isprobam sve aspekte glume, pa tako i komediju.

Bliska budućnost
Njezina partnera Roberta Kurbašu mnogi također vežu samo s ulogama u sapunicama, iako on stalno igra i u teatru, prije svega u HNK Split. Ali treba li svakom muškarcu lutka? Robert se smije i kaže da je to filozofsko pitanje na koje će nam odgovoriti bliska budućnost:
– To je kao kad čovjek na lutriji dobije mnogo novca. Uvijek je to mač s dvije oštrice, može biti na korist, ali i ne mora. Tako je valjda i s lutkama – kaže Robert.
Foto: VL
Izvor: Vecernji.hr