Tea Bilić ravnateljica Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad

sjednica

sjednica

Odbor za kulturu Gradske skupštine na današnjoj sjednici je jednoglasno podržao prijedlog Upravnog vijeća da se za ravnateljicu Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad imenuje Tea Bilić na mandat od četiri godine.

Upravno vijeće Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad objavilo je, u Jutarnjem listu od 15. rujna 2013., natječaj za imenovanje ravnatelja Centra. Vijeće je na 36. sjednici 2. listopada 2013. utvrdilo da su na natječaj pristigle tri prijave: Tee Bilić, dipl. oec., sadašnje vršiteljice dužnosti ravnatelja, Lea Prebanića, prof. filozofije i komparativne književnosti, Željka Valentića, prof. komparativne književnosti i češkog jezika i književnosti. Prijave je proslijedilo Stručnom vijeću na mišljenje.

Stručno je vijeće Centra je razmotrilo sve prijave te većinom glasova poduprlo imenovanje Tee Bilić za ravnateljicu Centra.
Upravno je vijeće Centra je nakon razgovora s kandidatima, jednoglasno predložilo da se Tea Bilić imenuje za ravnateljicu Centra, uz obrazloženje da kandidatkinja u nadolazećem razdoblju može najviše unaprijediti rad Centra na dužnosti ravnatelja te da je ponudila najkvalitetniji program razvoja Centra za mandatno razdoblje koji pokazuje i ocrtava realnu sliku stanja i mogućnosti Centra.

Sukladno Zakonu o upravljanju javnim ustanovama u kulturi zatraženo je prethodno mišljenje Vijeća za djelatnost centara za kulturu pri Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport koje dalo je pozitivno mišljenje o imenovanju Tee Bilić za ravnateljicu Centra. (Dalje.com)