Tarik Filipović: Oporavak će trajati još šest mjeseci

Tarik Filipović gotovo je mjesec dana proveo u Krapinskim Toplicama gdje se oporavljao od operacije potkoljenice na kojoj je bio nakon što je na njega naletio automobil

 
Glumac i TV voditelj 16. siječnja prelazio je pješački prijelaz u zagrebačkom kvartu Kustošija kada ga je udario land rover nakon čega je prebačen u bolnicu Sveti Duh, gdje su liječnici ustanovili da je riječ o teškom prijelomu, a Tarik je odlučio da će se operirati u Krapinskim Toplicama.

Uživanje u toplini doma
Onaj prvi, najteži mjesec nakon zahvata sada je iza njega te je od subote u svom stanu u Gornjoj Kustošiji gdje se za njega brine supruga Lejla.
– Napokon sam doma i dobro se osjećam iako se još ne mogu osloniti na nogu. I dalje moram ići na terapije i oporavak će trajati još neko vrijeme. Mislim da ću tek za nekih šest mjeseci biti zdrav u smislu da se mogu baviti sportom – kaže Tarik kojemu je oporavak puno lakši uz osmijeh njegovih sinova, devetogodišnjeg Dina i četverogodišnjeg Armana. Cijela obitelj ponovno je na okupu, a Tarik između posjeta prijatelja i rodbine vrijeme krati uz televiziju.
O točnom datumu povratka na kazališne daske, zasad je, kaže Tarik, prerano govoriti.
– U predstavi "Ne igraj na Engleze" mog matičnog kazališta Kerempuh zamijenio me Rene Bitorajac. "Spektakluk" neće ići još neko vrijeme dok se ne oporavim – kaže 41-godišnji glumac. I dok su u Kerempuhu raspored predstava podredili Tarikovoj ozljedi, na HTV-u kažu kako nema riječi o odgodi snimanja kviza "Sve u 7" koji Tarik vodi.
Emisije koje sada gledamo snimljene su prije Tarikove nesreće, a za prvi vikend u ožujku najavljen je nastavak snimanja.

Sve za Tarika
– U dogovoru s Tarikom i njegovim liječnikom odlučeno je da najvjerojatnije neće biti potrebe za odgađanjem snimanja. Planirano je da se u dva dana snimi šest emisija. Vjerujemo da će Tarik u idućih desetak dana biti spreman za povratak i smatramo da snimanje neće naškoditi njegovu zdravlju jer ionako cijelu emisiju sjedi. Ne vjerujemo čak ni da će se pojaviti sa štakom, ali ako bude potrebe za tim, ni štaka nije isključena. U svakom slučaju učinit ćemo sve da našem Tariku bude ugodno – kazao je Mario Sedmak, urednik Kontakt-programa HTV-a.
Foto: Story.hr
Izvor: vecernji.hr