Skip to content

Tarantino dobio nagradu Lumiere u Lyonu

Quentin Tarantino

Američki redatelj Quentin Tarantino primio je u petak navečer u Lyonu nagradu Lumiere 2013 koju mu je uručila njegova omiljena glumica Uma Thurman.

Redatelj filmova “Reservoir Dogs”, “Nemilosrdni gadovi” i “Odbjegli Django” nagradu je proslavio plesom iz “Paklenog šunda” i ustvrdivši kako je sretan što prima nagradu u gradu u kojemu je film izmišljen i što su se sreli roditelji braće Lumiere jer je taj susret omogućio “rođenje filma pa sam i ja imao što raditi”.

Glavni direktor Festivala Lumiere Thierry Fremaux i predsjednik Instituta Lumiere Bertrand Tavernier naglasili su veliku Tarantinovu filmsku kulturu i podsjetili da se nagrada Lumiere dodjeljuje za cjelokupno djelo i za “iskazano divljenje filmu”. Tarantino je, naime, poznat kao redatelj čiji su filmovi prepuni referenci na prošlost filma.

Tijekom vrlo opuštene večeri Uma Thurman, Harvey Keitel i Tim Roth odali su počast redatelju koji im je omogućio zapažene uloge u svojim filmovima, dok je Melanie Laurent otpjevala “Bang Bang” pjesmu iz filma “Kill Bill”. (Hina)

See also  Snimanje filma o Tesli - epska priča o mladosti i borbi protiv zla