Švicarska turistica žrtva grupnog silovanja u Indiji

protest indija

protest indija

Švicarska turistica sinoć se sa suprugom vozila biciklom u državi Madhya Pradeshu kada ih je napala skupina od sedam do osam muškaraca koji su svezali supruga i silovali ženu u njegovoj nazočnosti, nakon čega su im ukrali 10.000 rupija (185 dolara) i mobitel, rekla je policija

Žena, koja ima četrdesetak godina, primljena je u bolnicu u Gwalioru, 340 km od Bhopala, prijestolnice te države.

Švicarka je danas pri svijesti i može dati iskaz, dodaje policija ne navodeći potankosti o njezinu zdravstvenom stanju.

Žrtve su izjavile da su švicarski državljani, ali policija nije vidjela njihove putovnice. Švicarsko veleposlanstvo u Indiji nije danas bilo dostupno.

Dvoje turista putovalo je u glasovitu palaču Taj Mahal u Agri, na sjeveru zemlje, jedno od najposjećenijih mjesta u Indiji. Putem su zastali u jednom seocetu u Madhya Pradeshu gdje su noć prespavali u šatoru, rekla je policija.

Godine 2003. još je jedna Švicarka, 36-godišnja diplomatkinja, oteta na parkiralištu u New Delhiju nakon čega su je silovala dvojica muškaraca. Počiniteljima nije suđeno.

Subotnja tragedija događa se u času kada Indijke, ali i sve veći broj Indijaca, sve više prosvjeduju protiv silovanja i spolnog zlostavljanja čije su žrtve žene diljem zemlje, za što uglavnom nitko ne odgovara. Prema nacrtu zakona koji je početkom tjedna odobrio indijski parlament, silovateljima u Indiji ubuduće prijeti najmanje 20 godina zatvora pa čak i smrtna kazna ako žrtva umre ili se ne može oporaviti.

Izvor: HRT