Svečanost i manifestacija u Islamu Grčkom


 

Uz otvorenje Kule Jankovića za javnost

 
Udruga „Mostovi“ i obitelj Desnica organiziraju i pozivaju sve zainteresirane na svečano otvorenje Kule Jankovića za javnost. Dogodit će se to u srijedu, 25. srpnja  u 11 sati u Kuli Stojana Jankovića, u Islamu Grčkom
 
Tom će se prigodom otvariti obnovljeni dijelovi Kule Jankovića za posjete, a manifestacija će sadržavati i Otvaranje Etnografske zbirke (kao prve  od zbirki Kule Jankovića, koja se vratila u Kulu), te Otvaranje prve  Izložbe u “Sali”: Ususret obnovljenoj Kuli. Naravno, u sklopu ovog događaja organizira se i prigodni program, tj. domjenak uz glazbeni program. Prije razgledavanja Kulu će za javnost otvoriti mr. sc. Vesna Jurić Bulatović, pomoćnica ministrice kulture RH.
Kažimo još da su, uz Ministarstvo kulture RH, zaslužni za ovu maniestaciju te otvaranje Kule Jankovića za javnost i Američko veleposlanstvo u Hrvatskoj, EU komisija u Hrvatskoj, Sveučilište u Zadru i u Zagrebu, TZ Zadarske županije, Konzervatorski odjel u Zadru, Zavičajni muzej Biograd na moru te Zavičajni muzej Benkovac. Detalje o zaštiti i obnovi Kule te o revitalizaciji na otvorenju će posjetiteljima predočiti prof. M. Domijan te prof. dr. sc D. Roksandić.

Foto: Historiografija.hr
Nives Gajdobranski

Akademija-Art