Svečano otvorenje nove sezone Zagrebačke filharmonije

Maestro Dmitrij Kitajenko i Monika Leskovar otvaraju novu sezonu Zagrebačke filharmonije

U četvrtak, 27.9. s početkom u 19.30 sati, u Crvenom ciklusu Zagrebačke filharmonije ugledni maestro svjetskog glasa Dmitrij Kitajenko, uz solističku pratnju ponajbolje hrvatske violončelistice Monike Leskovar povest će članove Zagrebačke filharmonije u novu sezonu u kojoj nas očekuje niz sjajnih solista i velikih izvedbi.
Prvi koncert sezone 2012./2013. Zagrebačke filharmonije uistinu će biti najljepši glazbeni uvod u  bezbroj glazbenih doživljaja koji  nas očekuju u Crvenom, Bijelom i Plavom ciklusu. Ciklus Točka-Točka-Pika ostvaren suradnjom Slovenske, Beogradske i Zagrebačke filharmonije nastavlja se i u dolazećoj sezoni dok će Filmski ciklus imati svoju „praizvedbu“ i predstaviti Zagrebačku filharmoniju u novom ruhu.
Znanjem i lakoćom, dirigentskim iskustvom te svojim istančanim smislom za uhu ugodno i srcu blisko, maestro Dmitrij Kitajenko u četvrtak će voditi orkestar Zagrebačke filharmonije kroz glazbena djela koja pripadaju samom vrhu hrvatske i svjetske glazbene umjetnosti. Hommage a Sorkočević glazbena je posveta Borisa Papandopula svom skladateljskom prethodniku. Djela hrvatskih skladatelja svojom su kvalitetom odavno zaslužila stalno mjesto u glazbenim repertoarima te ih Zagrebačka filharmonija uvijek s ponosom i posebnom naklonošću izvodi. U nastavku koncerta publika će uživati u Manfred-simfoniji  P.I.Čajkovskog čija je glazba prepoznatljiva po  strastvenim melodijama te će se sjajno uklopiti u vatrene tonove Crvenog ciklusa.
Monika Leskovar svoj će solistički nastup imati u izvedbi Šostakovičevog 1. koncerta za violončelo i orkestar. Djelo je inicijalno napisano za vrsnog ruskog violončelista Mstislava Rostropoviča na čijim se majstorskim tečajevima usavršavala i Monika Leskovar. Naša ponajbolja violončelistica odavno je dokazala da sa velikom strašću i virtuoznošću odolijeva i najzahtjevnijim glazbenim izazovima te će u četvrtak zagrebačka publika imati priliku provjeriti je li Monika nadomak dostizanju čak i svog slavnog učitelja Rostropoviča.

Vidimo se stoga 27.09. 2012.g. u 19.30 sati na početku nove sezone u kojoj Vas očekuju:

Jedan orkestar – i Bezbroj glazbenih doživljaja!