Svečano finale Dječjih Vinkovačkih jeseni

U sklopu 47.vinkovačkih jeseni ovog je vikenda došao red i na najmlađe, koji su svečanim mimohodom obilježili finale Dječjih Vinkovačkih jeseni, a sveukupno je u Mimohodu sudjelovalo 56 kulturno-umjetničkih društava iz cijele Hrvatske, s oko 2 i pol tisuće djece

– Velika posebnost ovogodišnjeg Mimohoda je i najveći broj gostujućih folklornih skupina iz drugih županija kojih je ove godine nastupilo 19. Dječje jeseni imaju za cilj očuvanje kulturne baštine našeg kraja jer potiču voditelje dječjih skupina istraživanju pjesama i plesova primjerenih djeci, kao i istraživanju uloge djece u zaboravljenim običajima. Zbog toga naša manifestacija obiluje novim dječjim plesovima, pjesmama, igrama, biralicama i brojalicama za djecu. Također, ova manifestacija doprinosi i omasovljenju dječjih skupina što je iznimno važno u procesu očuvanja tradicijske kulture – ističe voditelj Dječjih jeseni Dario Grčić.
Mimohod su predvodile male zaprege i vinkovačke mažoretkinje u pratnji puhačkog orkestra, a sudjelovali su i članovi Udruge za pomoć osobama s invaliditetom "Bubamara" Vinkovci. Najmlađa sudionica ovogodišnjih Dječjih jeseni je desetomjesečna Anja Špar iz KUD-a "Filipovčice" iz Komletinca.

Foto: Vinkovci.com.hr
Akademija-Art