Skip to content

Sve tajne njihovih kostima i savršenih frizura


Najzahtjevnije su perike koje nose Khaleesi i Cersei. Izuzetno su skupe, cijene se kreću oko 7000 dolara. Sve su od prave kose.

Finale druge sezone hit-serije "Igra prijestolja" upravo je emitirano, svi su puni dojmova, a mi vam (bez "spojlanja" onima koji još nisu pogledali) donosimo sve tajne njihovih kostima i besprijekornih frizura.

Naravno, najzanimljivije su one obožavane Khaleesi i omražene Cersei, dviju najljepših žena u seriji.

Kevin Alexander, koji je zadužen za kosu te je za svoj rad nominiran i za nagradu Emmy, otkriva kako u seriji imaju između 20 i 30 skupocjenih perika od prave kose koju nabavljaju u Indiji, Rusiji i europskim zemljama.

– Naravno, najzahtjevnije su one koje nose Khaleesi i Cersei. Izuzetno su skupe, cijene se kreću oko 7000 dolara. Iznosi su toliki jer je riječ o iznimno dugoj kosi, a takvu je teško nabaviti. Sve su perike rađene prema glavama glumaca kako bi im savršeno pristajale – otkriva Alexander. Dodaje kako se njeguju kao da su prava kosa.

– Peremo ih svakih nekoliko dana, stiliziramo kao da su prava kosa, najčešće proizvodima Wella te četkama Cloud Nine. Khaleesi, primjerice, ima dvije perike. Jednu za čiste scene, a drugu za prljave – kaže frizer. A kosa prelijepe Cersei posebna je priča. Njezina je perika specifična zato što je napravljena od kose koja nikada nije bila tretirana, a to je u današnje vrijeme iznimno teško. Bilo je ključno da njezina kosa ima lagani zlatni sjaj, to je jako važno za njezin lik – otkrio je Alexander, koji se većinom držao predloška iz knjige.

Posebno se pazi i na kosu mlade Sanse, koja je prirodno plava, no zbog uloge je boje u crveno. Također, prirodno tamna kosa kralja Joffreyja gotovo se svakodnevno boji u plavo, a frizura mu je kratka kako bi izgledao mlađe.

Kada je o kostimima riječ, i tu se vodilo računa o svakom detalju. Najviše jeideja iz mašte glavne kostimografkinje Michele Clapton (također nominirana za Emmy), a inspirirala se srednjovjekovnom "modom", za Dotrakije su je inspirirali Beduini, a za Qarth je ideju pronašla u staroj Perziji.

– Ne držim se predloška knjige jer mislim da mnogo toga ne bi funkcioniralo. Primjerice, vojska kralja Renlyja u duginim bojama. To na ekranu ne bi dobro izgledalo – rekla je Michele. Otkrila je i kako im treba jednako toliko da unište kostime, kako bi izgledali staro i pohabano, koliko im je trebalo i da ih naprave.

A ako ste se pitali je li Arya stvarno odrezala svoju dugu kosu, odgovor je i da i ne. Naime, u prvoj sezoni je u sceni šišanja (koja se ponavljala šest puta) nosila periku od sintetike, koju su stalno popravljali, no za drugu sezonu se mlada glumica odlučila na makeover. Ošišala se kako bi njezin lik izgledao uvjerljivije.

Foto: Fashionista
Izvor: VL / Vecernji.hr

Akademija-Art