Suparništvo nije spriječilo Franu i Mateu da postanu pravi prijatelji

Dvoje glumaca iz konkurentskih tabora televizijskih melodrama, Matea Elezović iz “Ruže vjetrova” i Frane Perišin iz “Larina izbora”, udružili su snage na dva projekta

 
U Dubrovačkom kazalištu “Marin Držić” glume u predstavi “Bastion”, a Frane se pojavljuje u spotu pjevača Branimira Bubice kojemu je pjesmu “Sve na snovima ostaje” napisala upravo talentirana Matea.
– Mateu sam upoznao još dok je bila studentica, a poslije smo radili i na predstavama u Splitu i Šibeniku, ali sve donedavno nisam imao pojma da je tako nadarena za pisanje stihova. I to vrlo kvalitetnih – udijelio je Frane komplimente kolegici.

Dok je snimanje spota bilo ležerno jer Frane osim Matee iz klapskih krugova poznaje i Branimira, predstava “Bastion” bila je puno teži zadatak.

– Moram priznati da mi je u zadnjih desetak godina tekst za “Bastion” bio jedan od težih na kojemu sam radio – iskreno će 51-godišnji glumac.
Iako je imala zahtjevniju ulogu od Franine, Matea kaže kako je njoj bilo zabavno.
– Svaka predstava nosi novo iskustvo i priliku da upoznam sebe i druge, pa je tako bilo i ovaj put. Frane je uvijek bio spreman za zezanciju, tako da je to olakšavalo posao – priča Matea dodajući kako se Frane zbilja potrudio olakšati joj boravak u Dubrovniku, u kojemu taj rođeni Kaštelanin živi već mnogo godina.
– Preporučio mi je nekoliko mjesta i tu i tamo me odveo u neke od kultnih kafića u Dubrovniku, ali Frane je familijaran tip i više je vremena provodio s obitelji u Cavtatu pa sam imala priliku sama istražiti kulturni, ali i noćni život Dubrovnika i ugodno sam se iznenadila – kaže 26-godišnja glumica.
Snimanje spota s Franom, Branimirom i kolegicom Petrom Težak bio je pravi užitak, kaže, jer su pjesmu i spot radili za svoj gušt, pretresajući usput iskustva sa snimanja sapunica. Frane, koji u “Larinu izboru” glumi bogatoga pomorca Tončija Zlatara, uskoro počinje snimati drugu sezonu serije koja je dobila i filmsko izdanje.
– Nisam glumio u filmu pa ništa ne znam ni o radnji dok ne pogledam film u kinu – rekao je Frane.

Foto: Slavko Midzor/Pixsel
Izvor: Ivana Carević/VLM

Akademija-Art