Sudac Turudić: Neću se ispričati, ne očekujete to valjda od mene?


Ivan Turudić (Foto: Antoni)

Upozorio sam ga da se pristojno ponaša, a u sudnici ne vrijede ista pravila kao i u Saboru, ponovio je Turudić

Neću se ispričati, ne očekujete to valjda od mene? Predsjednik Sabora uzeo si je za pravo što mu ne pripada i miješa se u sudbenu vlast, kazao je sudac Ivan Turudić odgovorivši time na pismo Borisa Šprema, predsjednika Sabora, koje je uputio Vrhovnim sudu.
– Na raspravi sam kao predsjednik vijeća opomenuo svjedoka da se pristojno ponaša što mi je dužnost. Ispitivan je bio bivši predsjednik Sabora Luka Bebić koji nije bio zadovoljan pitanjem koje mu je postavila tužiteljica. Upozorio sam ga da se pristojno ponaša, a u sudnici ne vrijede ista pravila kao i u Saboru. Gospodin Bebić ispitivan je u svojstvu svjedoka, a pitanje se odnosilo na vrijeme dok je on obnašao dužnost predsjednika Sabora – objasnio je sudac Turudić svoje stajalište.
Šprem je, podsjetimo, u pismu Turudića prozvao zbog nedopustivog i neprofesionalnog ponašanja. Smatra da je izjavom: "Gledajte, niste u Saboru, ja Vas upozoravam da se pristojno ponašate“ uvrijedio je i omalovažio Sabor RH kao predstavničko tijelo građana i nositelja zakonodavne vlasti, odnosno sve izabrane zastupnike i posredno sve građane Republike Hrvatske koji su na izborima izabrali svoje predstavnike.
Predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin naknadno će se očitovati jer je na putu.
Izvor: Senka Knežević / Večernji list

Akademija-Art