“Stojan je kleknuo, uzeo Dolores u naručje i dozivao je”

matavulj-nesreca

Glumica Dolores Lambaša nakon teške borbe izgubila je bitku za život. Ona je s kolegom Stojanom Matavuljem išla prema Zagrebu. On je vozio Nissan autocestom A3 prema Zagrebu

U 6.45, oko 250 metara prije izlaska na Slavoniku, iz još nerazjašnjenih razloga udario je u Polo ispred sebe. Polo je odmah sletio s ceste, a Nissan 30-ak metara dalje. Oba automobila završila su na krovu, a Dolores je izletjela kroz stražnje staklo Nissana.

– Bila je magla. Vidio sam kako mi se približava i išao je jako brzo… Strašno. Kad me udario, samo sam čvrsto uhvatio volan i čekao što će biti – rekao je Đuro Pišković, koji je bio u Polu u koji je Stojan udario.

– Kad se auto zaustavio na ogradi, počeo sam tražiti naočale. Vani su još bili mrak i magla. Čovjek iz drugog auta došao je do mene i pitao me jesam li dobro i trebam li pomoć. Uopće ga isprva zbog šoka nisam prepoznao – rekao je. Dodao je kako se okrenuo i otišao prema drugom autu.

– Krenuo sam za njim da mu pomognem. Tamo je na travi ležala Dolores. On je kleknuo, uzeo je u naručje i počeo dozivati. Pozvali smo policiju i Hitnu pomoć – zaključio je i rekao da mu je jako žao mlade žene. (Foto: PU Brodsko-Posavska, Dalje.com)