Što sve možete učiniti da vam ruke izgledaju mlađe

ruke

ruke

Prva stvar koja otkriva godine nije lice, nego ruke, koje baš poput kože na ostalim dijelovima tijela gube elastičnost, a posebno su osjetljive jer su stalno izložene suncu i ostalim štetnim utjecajima iz okoliša

Čak i žene koje brinu o svojoj koži zanemaruju izgled ruku, a godine posebno otrkivaju vene koje su sve vidljivije jer s sve vidljivije vene . Tu su i vene koje su vidljivije s godinamagodinama iz ruku gubimo masnoće te tamne pjege.

Dermatolog, dr. Howard Sobel, nudi neke savjete kako kožu ruku pomladiti.

Prevencija: Njega i zaštita od sunca

Za jako suhe ruke, koristite hidratantnu kremu na bazi ulja s antioksidansima i zaštitnu kremu protiv UV zraka. Zaštitnu kremu protiv sunca trebali biste koristiti svaki dan na rukama i licu. Dr. Sobel preporučuje zaštitni faktor od 15 do 30, ili više od toga ako trenirate na otvorenom ili idete na plažu. Nanosite kremu svaka dva sata.

Pomlađivanje: Piling

Najbrži način da izgledate staro je da imate smeđe pjege od hiperpigmentacije na rukama. ‘Da biste postigli mlađi izgled ruku, napravite piling glikolnom kiselinom’, savjetuje dr. Sobel. Dodaje i kako ručni mikrodermabrazivni stroj (poput DDF Revolve 400x Polishing System) može ukloniti mrtve stanice kože i potaknuti rast nove kože.

Korekcije: Laseri

Dr. Sobel preporučuje laserske tretmane koji će ukloniti promjene boje kože. Nuspojave su crvenilo tijekom sljedećih nekoliko dana i ljuštenje pigmentiranih dijelova. Ipak, malo crvenila vrijedno je uzimajući u obzir da ćete se riješiti pjega.

Jačanje: Fileri

Kao što to možete učiniti s licem, i ruke možete popuniti filerima kako biste im dodali volumena i trenutno vidjeti rezultate. (Foto: Thinkstock, IL/YahooShine, agazin.net.hr)