Skip to content

Što nam donose zadnji dani 4. artOmat-a?

govor srca

Pri samom kraju 4. artOmat-a, kao šećer na kraju, preselit će se manifestacija Mali plac na Tavanu u Klub hrvatskog društva likovnih umjetnika. Tamo će posjetitelji 21. i 22. prosinca pronaći domaće proizvođače hrane, pića i slastica te raznolike nekonvencionalne prehrambene proizvode poput organske sol i papra, octa od bazge, sirovog kakaa, ali i one domaće i svježe poput kravljeg i magarećeg mlijeka, domaćih paprenjaka ili pak maslinovog ulja.

Uz Mali plac na Tavanu i zdravu hranu koju ćete tamo pronaći, vikend će obogatiti i brojne radionice meditativnog tipa. U subotu, 21. prosinca posjetitelji će moći obnoviti energiju, osloboditi se stresa i umora sakupljenog tijekom godine te harmonizirati tjelesne stanice na radionici Zvučne masaže i na Gong koncertu koje će voditi Svetlana Vukić. Također, u subotu je nezaobilazna radionica Knitting break japanske umjetnice Akiko Sato. Na toj meditativnoj radionici, uz pomoć igala, vune i opuštajućeg zvuka uzmite predah i razmijenite pletačke vještine te izradite pletivo koje bilježi kreativne trenutke razmjene ideja i pletačkih tehnika.

mali plac na tavanu

Ove godine na 4. artOmat-u sprema se i najveća božićna čestitka, a dio je projekta Svi zaJEDNO u Novu – Radost Božića, koju će Djedovi Božićnjaci omotati oko Meštrovićevog paviljona, dakle Doma hrvatskih likovnih umjetnika u subotu 21. prosinca oko 15 sati.

U nedjelju, 22. prosinca u 12 sati započinjemo dan s humanitarnom akcijom Govor srca koja je nastala u suradnji sa Zoricom Živković Farina, a na kojoj će 12 likovnih umjetnika slikati s djecom iz dječjih domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi Laduč i Nova budućnost. Ovaj događaj zvučno će podržati harfistica Doris Karamatić, vokalno Renata Sabljak i saksofonist Ivica Premelč. Ravnateljica HDLU-a, Gaella Gottwald i inicijatorica projekta Zorica Živković Farina vjeruju kako se u svakom ovom djetetu krije pravi mali Picasso.

Taj isti dan posjetitelji mogu sudjelovati na radionici Crtanje mandala uz zvučnu terapiju koje organizira udruga Konstruktivni život, a vodi je Sanja Tatalović. Na Meditaciji uz tibetanske kristale s Anandom Roshi uz pratnju družbe Zvuk Veda, posjetitelji će se moći opustiti uz drevnu vibraciju zvuka, ukloniti stres i time pripremiti tijelo i duh za nadolazeću godinu.

See also  45 godina stripa Alana Forda

Ponedjeljak, 23. prosinca dan je za performans Kapulica&Lampioni koji svi nestrpljivo priželjkujemo i s kojim ćemo simbolično dočekati Badnjak i zadnji dan 4. artOmat-a!

Ulaz na sajam artOmat besplatan je, kao i sav program. artOmat je otvoren svaki dan od 12 do 20 sati, a na Badnjak od 10 do 13 sati.

kapulica i lampioni