Skip to content

Stjepanu Hauseru i Luki Šuliću uručeni porini


Photo: by Walter
 
Luka Šulić i Stjepan Hauser primili su jučer diskografsku nagradu Porin u klubu MATIS Absolut Lounge Bar i to za albume: “2CELLOS Luka Sulic & Stjepan Hauser”  te  „Urban & Hauser“ 
Zlatko Turkalj u emisiji „Turki party“ na HR2 proglasio je jučer 2CELLOS i „naj izvođačima godine“!


2 CELLOS  osvojili su Porine u dvije kategorije:

Najbolji inozemni album: “2CELLOS Luka Sulic & Stjepan Hauser”
Najbolja inozemna pjesma: “Smooth Criminal”


Stjepan Hauser osvojio je Porine u kategorijama:

Najbolji album alternativne glazbe: „Urban & Hauser“
Najbolja instrumentalna izvedba: skladba „Alone“
 

Photo by: Walter

Luka i Stjepan nažalost nisu mogli osobno primiti Porine na svečanoj dodjeli u Rijeci 5. svibnja jer su nastupali s Eltonom Johnom u Las Vegasu s kojim su još na turneji i uz to snimaju svoj novi studijski album.

Statue Porina osvojene za izdanje 2CELLOS Luka Sulic&Stjepan Hauser, čelistima je uručila Željkica Makanec, predstavnica Menarta, a statue Porina osvojene za izdanje „Urban & Hauser“ ,  Stjepanu Hauseru je uručio Boris Horvat, direktor Aquarius Recordsa.

Nažalost direktor Menarta Branko Komljenović nije bio umogućnosti určiti Porin, ali poručuje:
Iznimno smo ponosni da je prvi album naših vanserijskih glazbenika Stjepana Hausera i Luke Šulića, osvojio čak dvije nagrade Porin u inozemnoj konkurenciji. Uz Stjepanove Porine u domaćim kategorijama, vjerujem da su postali prvi laureati koji su osvojili u istoj godini Porin i u domaćoj i u stranoj konkurenciji pa je time njihov uspjeh još veći. Činjenica što je njihov album došao u Hrvatsku preko diskografskog majora Sony Music  samo još više podvlači veličinu njihovoh međunarodnog trijumfa, kojega je glasačko tijelo Porina prepoznalo i vrednovalo. Još jednom čestitamo ispred diskografske kuće Menart, loklanog zastupnika Sony Music i sa zadovoljstvom predajemo Luki i Stjepanu Porine u trajno vlasništvo! –

Zlatko Turkalj proglasio je jučer 2CELLOS „NAJ IZVOĐAČIMA godine“  u svojoj emisiji Turki party na Hrvatskom radiju, drugi program. Tom im je prigodom uručio  umjetničke slike: Vanje Tumpić iz ciklusa "Prolaz kroz zavičaj" (sliku je na dar dobio Luka Šulić) i Ane Glažar "Maestro Musica" (sliku je na dar dobio Stjepan Hauser).

Ovogodišnja dodjela glazbenih nagrada emisije TURKI PARTY (HR2) ponovo je bila u znaku  umjetnosti i zove se UMJETNICI UMJETNICIMA. Zlatko Turkalj na taj je način još jednom želio naglasiti vrijednost naše domaće glazbene scene, bez obzira na česta osporavanja.

See also  Radujmo se i pivajmo - serija premijernih božićnih koncerata Ansambla LADO

Teza koju Turkalj već 20 godinama provlači kroz svoj rad ima jake argumente na koje, nažalost, često zaboravljaju oni koji bi, naprotiv, trebali učiniti puno više kako bi se domaća scena ne samo valorizirala, cijenila, producirala, već bi se na taj način osigurala i njena budućnost

Na sreću, još ima dovoljno ljudi iz struke koji ovu vrijednu Turkijevu inicijativu svesrdno podupiru, pa su se tako njoj i ove godine svojim umjetničkim djelima pridružili i umjetnici zadruge LIKUM s direktoricom Teom Bilić.

Tako su Luka i Stjepan, Turkiju ispričali sve o pokušajima "hijena" menadžera da ih prevare kod potpisivanja prvog ugovora, o tome kako ih je od takvog ugovara spasio Elton John, o turneji u Japanu, druženju s E. Johnom, o prilagođavanju nastupa na koncertu gdje za razliku od klasičnih koncerata vlada buka, te što spremaju od obrada za novi album. Turki dvojicu virtuoza prati od samog početka kaže kako su prvi intervju Luka i Stjepan dali baš u njegovoj emisiji!
Vidimo se na koncertu u Areni Zagreb 12. lipnja!

Mirjana Ljubičić

Akademija-Art