Skip to content

Stižu nam prave ljetne temperature!

suncano

Sve je više sunca nad našim krajevima, a i uz temperatru većinom oko 20 stupnjeva, uistinu možemo uživati u ugodnom proljetnom vremenu. Kako sada stvari stoje, slično će se zadržati sve do vikenda, kad bi nas ipak malo mogla rashladiti i kiša

A čini se da će nam i trebati, s obzirom da nas od sutra do subote očekuju prave ljetne temperature: u kopnenom području između 25 i 27, a uz more samo malo niže vrijednosti. Da nije riječ o ljetu bit će jasno tek po večernjim i jutarnjim temperaturama koje su ipak primjerenije proljeću.

Što znači, zgodno je pri ruci imati i dugi rukav. Inače, vrijeme će nam idućih dana krojiti prostrana anticiklona, u polju povišenog tlaka bit će suho i stabilno.

Sunčano će u cijeloj zemlji prevladavati već od jutra. Samo je rijetko u kopnenom području moguća kratkotrajna magla. Ostaje svježe uz uglavnom 8 do 11 stupnjeva, u gorju te u područjima s maglom bit će i malo svježije. Ni na moru rano ujutro neće biti osobito toplo, mjerit će se većinom između 8 i 12 stupnjeva.

Uglavnom sunčano nastavit će se i poslijepodne. Ponegdje u središnjim krajevima još može biti umjerenog jugozapadnog vjetra. U najtoplijem dijelu dana temperatura će porasti barem do 22, a mjestimice i do 25 stupnjeva.

Oko 20 ili malo više očekuje se i u gorskoj Hrvatskoj, a slično će biti i na sjevernom Jadranu. Posvuda sunčano ili većinom sunčano, u gorju jugozapadnjak, a na moru će puhati zapadnjak i sjeverozapadnjak.

U četvrtak i petak još toplije
I u Dalmaciji će prevladavati vedro vrijeme. Uz slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak najviša dnevna temperatura bit će između 21 i 25 stupnjeva. A koga zanima već sad, temperatura mora je od 15 do 17.

U četvrtak i petak bit će još i toplije nego sutra, u početku i uz dosta sunca, a tek kajem petka očekuje se porast naoblake. Tad bi, prije svega u gorju, a u subotu i drugdje na kontinentu mjestimice moglo biti kiše. U subotu će opet malo osvježiti, no, zadržat će se vrlo toplo.

I na moru će biti sunčano sve do petka kad će se prvo na sjevernom dijelu sve više skupljati novi oblaci. Ponegdje će pasti i malo kiše, koja će duž Jadrana svakako biti rasprostranjnija u subotu. U početku će još puhati sjeverozapadnjak, no ubrzo će okrenuti na jugo koje će zatim i jačati. I na moru će se i idućih dana zadržati vrlo toplo, u četvrtak i petak uz blagi porast, pa u subotu onda ponovno blagi pad temperature. Ali zadržat će se toplo. (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL, Izvor: Dnevnik.hr)