‘Štitimo Vukovar od kaosa, nećemo odstupiti’

vukovar 2

vukovar 2

Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara ističe u izvješću kako “štiti Vukovar od kaosa, čita namjere onih koji kaos žele i učinit će sve da osigura pobjedu razuma” te da “neće odstupiti ni pod koju cijenu”

Bozanić: Komu to sada u Hrvatskoj treba?!

Stožer je iznjedrio i javnosti ponudio razumno i zakonski osnovano rješenje protuzakonskog, amoralnog i brutalnog djelovanja vlastodržaca u problemu dvojezičnosti/dvopismenosti – projektom “Vukovar – mjesto posebnog pijeteta”, stoji u izvješću.

Ističe se kako je Stožer pronašao i način zajedničkog rada svih koji žele bolju i pravedniju Hrvatsku, a riječ je o “Platformi za bolju Hrvatsku” o kojoj će se još slušati i čitati.

Navodi se kako će se glede “Platforme za bolju Hrvatsku” organizirati i javna rasprava u koju će se moći uključiti svi koji žele razmišljati na način “problem definirati – ponuditi rješenje”.

Dodaje se kako će rješenje koje će dobiti opću podršku branitelja, stradalnika, hranitelja i molitelja, postati trajni cilj oko kojega će ove skupine, ujedinjenim naporom, nastaviti djelovati.

Ističe se kako Stožer neće dopustiti kaotični scenarij na ulicama Vukovara, koji kao simbol zaslužuje i dobit će pijetet, te da ako kaosa (ne dao Bog) bude moralo biti, bit će ga na ulicama drugih gradova. Nikako Vukovara.

Stožer za obranu Vukovara napominje kako će ovih dana početi djelovati koordinacijski tim branitelja, stradalnika, hranitelja i molitelja. Tim je osnovan prošloga petka i u njemu su 44 branitelja, stradalnika, seljaka (hranitelja) te pripadnika Katoličke crkve (molitelja), a trebao bi, navodi se, koordinirati rad i aktivnosti Stožera na razini cijele Hrvatske. (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL, HRT)