Staša Čimbur i Lada Szabo-Kajfež: Femme totale 2012

Atelijer Opatijski portun, Maršala Tita 37, Opatija

Staša Čimbur i Lada Szabo-Kajfež
Femme totale 2012

0d 18. 07. do 01. 08. 2012.

LADA SZABO – KAJFEŽ


Ljubičasta, tirkizna, plava, žuta … kukice i šeširi…elegancija i romantika!

"Šeširje moj najdraži odjevni predmet primjeren za svaku priliku i svaku ženu. Šeširi ”stanuju” u mojim uljima na platnu. Boje i teksture Afrike i Dalekog istoka, uz koje sam odrasla, odražavaju se u ručno i unikatno kukičanim i pletenim tunikama, neizostavnim odjevnim predmetima ženstvenog ljetnog imidža Femme Totale!"
 
 
 
STAŠA ČIMBUR
Uvodna slika:
‘’Ogledalo, ogledalce, koji najljepši je?’’ zasigurno će se često čuti ovog ljeta u Opatijskom portunu.
Kolekcija čarobnih šešira, raskošnih ukrašivača i čuvara glave upotpunjena torbama i spremnicima uz ostale dodatke modnog pribora pozvati će Opatijsku publiku na bajkovito putovanje. Uz dramatične predstavnike ovdje će se naći i formalniji oblici kao ”okviri” zalica dama koji će komplimentirati njihov ovoljetni image.
Klobuci i nosivi ukrasi za glavu stvoreni u širokom spektru  kitničarskih materijala, vintage slama, unikatno bojanih tekstura kao i torbe koje graniče skulpturalnošću, biti će izrađene u tradicijskim tehnikama ovog umjetničkog obrta.
U jednoj od kolekcija kao hommage pojavljuju se simboli sa slika umjetnice Izabele Šimunović s kojom je Staša surađivala i planirala nove projekte.

Akademija-Art