wales stico by igor kralj pixsell

Bojao sam se ove utakmice jer se na nama itekako osjetio umor i emocionalno pražnjenje nakon pobjede nad Srbijom, kazao je nakon pobjede kod Walesa (2:1) izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac za HTV

Prvi put smo imali iskustvo da smo jurili zaostatak i nije bilo nimalo lako. Wales je bio jako raspoložen, dvije pobjede dale su im krila, Bale je pokazao klasu, ali su i njegovi suigrači bili silno raspoloženi večeras. Bilo je važno ući u utakmicu na dobar način, a mi to nismo učinili. Mi u prvom dijelu nismo imali preciznost, brzinu i protok lopte. Srećom, probudili smo se zadnjih pola sata i dobili utakmicu. Badelj je bio danas indisponiran od samog početka, pa smo zakazali tamo gdje smo trebali imati svježeg igrača. Pogodili smo s promjenama i zasluženo dobili, kazao je Štimac, kojega ne brine činjenica da Luka Modrić neće igrati protiv Škotske u lipnju.

Modrić neće igrati protiv Škotske, ali to nije smak svijeta. Pa i Wales je igrao drugo poluvrijeme protiv Škotske bez Balea, pa su ipak pobijedili, zaključio je Štimac.

Dejan Lovren se od tragičara pretvorio u junaka utakmice jer je njegov šut u 77. minuti donio izjednačenje, a u prvom dijelu je upravo on skrivio kazneni udarac iz kojeg su Velšani poveli.

Puno smo griješili u prvom dijelu, loše smo krenuli, nismo bili angažirani, nismo imali kompaktnost, oni su zasluženio poveli, ali u drugom smo pokazali karakter i promijenili sustav igre što je rezultiralo pobjedom. S ovakvim se pobjedama ide na SP, kazao je Lovren.

Igor Štimac (Foto: Igor Kralj/Pixsell)
Izvor: HRT