Srebro i bronca za hrvatske pikadiste

Hrvatska reprezentacija u sastavu Boris Krčmar, Vladimir Lešić, Zdravko Antunović i Vlasta Stankić upisala je sve četiri pobjede u skupini
Redom su "padali" kineska upravna regija Makao (9:4), Južna Koreja (13:0), Kina (7:6) i Slovenija (9:4), a protivnik u osmini finala bit će nam Švicarska. 

Naši su kvalitetu pokazali i u prvoj od dvije službene discipline u pojedinačnoj konkurenciji, 501 DI/DO, a posebno smo dominantni bili u muškoj konkurenciji. 

Na turniru na kojemu je nastupilo 108 igrača iz cijelog svijeta, naša trojica predstavnika osvojili su drugo, treće i četvrto mjesto. 

Čast "ostatka svijeta" u sudaru s Hrvatima spasio je Amerikanac Raymond Carver koji je jedini uspio pronaći pobjedničku formulu protiv našeg briljantnog trojca. Uz dosta sreće Carver je došao do pobjedničkog pehara i bogate novčane nagrade od 10.000 dolara.  Kapetana naše reprezentacije Borisa Krčmara su milimetri dijelili od pobjede u finalu, ali se morao zadovoljiti naslovom viceprvaka. Treće mjesto osvojio je Vladimir Lešić, a četvrto Zdravko Antunović. 

U ženskoj konkurenciji slavila je Ruskinja Anastasia Dobromyslova koja je u finalu nadigrala Amerikanku Stacy Bromberg. Naša jedina predstavnica, Riječanka Vlasta Stankić, završila je na diobi 13. mjesta u konkurenciji 32 igračice. 

REZULTATI: 

Svjetski kup (reprezentacije) 

Rezultati Hrvatske
1. kolo: Hrvatska – Makao 9:4
2. kolo: Hrvatska – Južna Koreja 13:0
3. kolo: Hrvatska – Kina 7:6
4. kolo: Hrvatska – Slovenija 9:4 

Pojedinačne discipline 

501 DI/DO muški (108 igrača)
1. Raymond Carver (SAD)
2. Boris Krčmar (HRV)
3. Vladimir Lešić (HRV)
4. Zdravko Antunović (HRV) 

501 DI/DO žene (32 igračice)
1. Anastasia Dobromyslova (RUS)
2. Stacy Bromberg (SAD)
3. Zhan Xueyun (KIN)
13. Vlasta Stankić (HRV)