SP U-19: Mladi rukometaši osvojili srebro

lopte

Hrvatski mladi rukometaši izgubili su nakon produžetaka u finalnom obračunu Svjetskog prvenstva od Danske s 32:26. Nakon regularnog vremena bilo je 25:25 (12:12)

Nešto više od 10 minuta prije kraja utakmice Danska je golom Kirkelokkea povela s 23:19, ali hrvatski su se igrači uspjeli vratiti. Kod 24:21 s dva uzastopna gola na pogodak zaostatka doveo nas je Lovro Mihić, a nakon pogotka Stoklunda za 25:23 s dva gola u zadnje tri minute do izjednačenja na 25:25 i produžetaka odveo nas je Ante Grbavac.

U dodatnom vremenu nakon minute i pol igre bilo je 26:26, da bi uslijedila danska serija 6-0 za konačnih 32:26.

Zakazali su naši vratari Cvitković i Grahovac, koji su zajedno skupili sedam obrana (18 posto), dok je na drugoj strani Frandsen imao 16 obrana od 42 upućena šuta (38 posto).

Lovro Mihić predvodio je Hrvatsku s pet golova, a Ante Grbavac, Ante Kuduz i Marko Mamić dodali su po četiri. Kod Danaca 10 golova iz 13 pokušaja zabio je sjajni Stoklund.

Bio je ovo finale za pamćenje. Igrale su dvije uistinu najbolje reprezentacije na ovom turniru. Sretan sam, zadovoljan i ponosan na svoje dečke, a s druge strane žao mi je što nismo iskoristili napad koji smo imali 10 sekundi prije kraja regularnog dijela, što nismo šutirali, pa onda tko zna, možda bi sad slavili zlato. Ovako smo ušli u produžetke, u kojima smo dosta pali, i u kojima je, moram to reći, bilo dosta sumnjivih sudačkih odluka. Ali, i srebro je veliki uspjeh. Sretan sam i zadovoljan što smo cijeli turnir odigrali odlično, rekao je izbornik Vedran Ćurak. (HRT)