SP: Ivica Kostelić srebrni


Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić postao je svjetski viceprvak u superkombinaciji. Kostelić je na Svjetskom prvenstvu, koje se održava u poznatom austrijskom skijalištu Schladmingu, osvojio drugo mjesto zaostavši za pobjednikom Amerikancem Tedom Ligetyjem 1,15 sekundi

Kostelić izvrstan u spustu

Kostelić je izvrsno odvozio spust te je držao deseto mjesto sa samo 1,37 sekundi zaostatka za najbržim Austrijancem Romedom Baumannom. Drugo mjesto nakon spusta držao je branitelj naslova Norvežanin Aksel Lund Svindal, koji je zaostajao 14 stotinki, a treći je bio Talijan Cristof Innerhofer (+0,38).

Od izvrsnih slalomaša od Kostelića je bolji bio jedino Ligety, koji je držao šesto mjesto, odnosno imao je prednost ispred Kostelića od 65 stotinki. Austrijanac Benjamin Raich zaostajao je za Kostelićem 15 stotinki, a FrancuzAlexis Pinturault je loše odvozio spust i za Kostelićem zaostajao 1,98 sekundi.

Kostelić rezerviran u slalomu

Nažalost, Kostelić u slalomu nije odskijao svoju najbolju vožnju, središnji dio staze odvozio je oprezno. Iako je ušao u cilj kao vodeći, bio je svjestan da je propustio priliku osvojiti zlato. 

Ligety je izvrsno odradio slalom te je na kraju slavio s 1,15 sekundi ispred Kostelića. Ligety je tako osvojio drugo zlato na ovogodišnjem SP-u u Schladmingu, nakon što je priredio senzaciju i slavio u superveleslalomu. 

Broncu je osvojio Baumann, koji je za samo dvije stotinke bio sporiji od Kostelića. Svindal nije uspio završiti slalomsku vožnju. Drugi hrvatski predstavnik Max Ullrich nije završio slalom nakon što je u spustu bio 39.

Treća medalja Kostelića sa SP-a

Ivica Kostelić je tako osvojio svoju treću medalju na svjetskim prvenstvima. Prvu je osvojio 2003. kada je u St. Moritzu postao svjetski prvak u slalomu, a drugu na prošlom SP-u u Garmisch-Partenkirchenu kada je bio treći u superveleslalomu. Kosteliću je to i sedma medalja s velikih natjecanja. Uz tri medalje sa SP-a, Kostelić ima i tri olimpijske bronce.

Rezultati superkombinacije:

1. Ted Ligety SAD 2:56,96 minuta  
2. Ivica Kostelić HRV +1,15  
3. Romed Baumann AUT 1,17  
4. Andreas Romar FIN 1,34  
5. Sandro Viletta ŠVI 1,42  
6. Alexis Pinturault FRA 1,45  
7. Silvan Zurbriggen AUT 1,46  
8. Carlo Janka ŠVI 1,69
9. Dominik Paris ITA 1,92 
10. Matthias Mayer AUT 2,41

Foto: Nacional
Izvor: HRT