Slike Nataše Bezić na ekranu Saatchi Gallery u Londonu

natasa bezic

Slike Nataše Bezić, slikarice iz Buja projiciraju se na ekranu visoke rezolucije na drugom katu prestižne Saatchi Gallery u Londonu. Uz Elvisa Bertona (Pazin), Nataša Bezić je selektirana umjetnica projekta „Saatchi Screen” gdje su kustosi galerije do sada izabrali 220 autora od ukupno prijavljenih 16000 iz cijelog svijeta. Radovi će se projicirati do daljnjega jer nije još određen zadnji termin projekcije. Tri selektirane fotografije su zapravo akrili na platnu iz njenog najnovijeg ciklusa „Butterflies”.

Nataša Bezić je rođena u Kopru. 1984. godine upisuje Pedagoški fakultet – Likovnu kulturu. Diplomirala je grafiku u klasi prof. Josipa Butkovića 1989. godine i stekla zvanje profesora likovne kulture. Bavi se slikarstvom, grafičkim dizajnom i pedagoškim radom u osnovnoj i srednjoj školi u Bujama gdje živi i stvara. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre u Puli od 2001. godine.

Izlagala je na 25 samostalnih izložbi te stotinjak skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Dobitnica je 33 nagrada i priznanja na raznim međunarodnim slikarskim natječajima.