Skip to content

Sirijska vojska opkolila Alep i priprema veliku ofenzivu na grad

Sirijska vojska je u četvrtak rasporedila veliki broj postrojbi oko Alepa, pripremajući se za veliku ofenzivu kako bi preuzela kontrolu nad najvećim gradom na sjeveru zemlje, naveo je jedan izvor sirijskih snaga sigurnosti, prenosi AFP

"Specijalne snage u srijedu i četvrtak rasporedile su postrojbe istočno od Alepa, a stigle su i druge postrojbe kako bi u petak i subotu sudjelovale u općoj ofenzivi" na Alep, gdje su pobunjenici preuzeli kontrolu nad nekim četvrtima, dodao je isti izvor.
Prema tom izvoru, između 1.500 i 2.000 pobunjenika je stiglo u pomoć suborcima u gradu, kojih je oko dvije tisuće u perifernim četvrtima na jugu i istoku grada.
Zračna luka je izolirana od grada, jer su gotovo sve ceste koje vode prema njoj pod kontrolom pobunjenika, dodao je sigurnosni izvor.
I ustanici su potvrdili da očekuju ofenzivu sirijske vojske.
"Vojna pojačanja su stigla u Alep i u svakom trenutku očekujemo veliku ofenzivu, posebice na južnim, istočnim i zapadnim rubovima grada", izjavio je u Bejrutu glasnogovornik Slobodne sirijske vojske u Alepu, brigadir Abdel Džabar al-Okaidi.
Po njegovim riječima. oko 100 oklopnih transportera i veliki broj dugih vozila stiglo u Alep, gdje je prije tjedan dana otvorena nova bojišnica.
Predsjednik Sirijskog opservatorija za ljudska prava Rami Abdel Rahman je potvrdio da su vojna pojačanja stigla u okolicu Alepa. 

Izvor: Hina

Akademija-Art

Optimized by Optimole