Sirija: U žestokim bombardiranjima poginulo najmanje 82 ljudi

Žestoke borbe vodile su se u srijedu u Alepu, gdje sirijska vojska pokušava zauzeti pobunjenička uporišta, kao i u drugim dijelovima zemlje izloženima bombardiranjima, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava navodeći da su poginule najmanje 82 osobe

U Alepu je poginulo najmanje 34-oro ljudi – 9 pobunjenika, 10 vojnika i 14 civila. Silovite borbe vode se u četvrti Salahedin. U bombardiranju četvrti Mašatija poginula je jedna žena i dvoje djece, a i druge četvrti izložene su snažnom bombardiranju.
Osim toga, u bombardiranju pokrajine Homs poginulo je troje ljudi. Bombardiran je i grad Deiz Ezor, na istoku zemlje, gdje je u eksploziji granate poginula je jedna žena i troje djece. Dvoje djece poginulo je u Zabadaniju, 47 kilometara sjeverozapadno od Damaska, gdje je uništeno više od polovice četvrti.
Među 82 poginulih 41 je civil, 15 pobunjenika i 26 vojnika. Od intenziviranja borbi u Alepu u Siriji svaki dan život izgubi oko 200 ljudi.
U utorak je poginulo 225 ljudi, 129 civila, 50 pobunjenika i 46 vojnika, što je jedna od najtežih bilanci od početka sukoba u ožujku 2011. Ukupno je poginulo više od 21.000 ljudi. 

Foto: Newsbeats.in
Izvor: Hina

Akademija-Art