Siniša Hajdaš Dončić novi ministar umjesto Komadine

 

 

Na idućoj sjednici Sabora za ministra biti predložen Siniša Hajdaš Dončić, krapinsko-zagorski župan

 
Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina podnio je ostavku. Odluku je donio na preporuku liječnika zbog narušenog zdravstvenog stanja. O svojoj odluci izvijestio je predsjednika Vlade Zorana Milanovića. U pismu premijeru ministar Komadina je među ostalim napisao: Usprkos mojoj želji da kao član Vlade doprinesem reformama koje su pred njom, posebno u sektoru prometa i infrastrukture, nažalost zdravstvena situacija mi to ne omogućava. Odluka je bila teška, ali preporuke liječnika jednostavno više ne mogu ignorirati.
 
Do izbora novog ministra, ministarstvo će voditi zamjenik Zdenko Antešić
 
 
Premijer Zoran Milanović na konferenciji za novinare rekao je da će na idućoj sjednici Sabora za ministra biti predložen Siniša Hajdaš Dončić, krapinsko-zagorski župan. Tako će u ispražnjenu Komadininu fotelju uskočiti kandidat za kojeg se već danima nagađalo da će biti ministar, ako do ostavke dođe, te da je već spreman preuzeti funkciju.

Milanović je naglasio da su razlozi Komadinine ostavke isključivo zdravstvene prirode te time otklonio sumnju da je to zbog sukoba s ministrom Linićem. Nikakvih drugih razloga za ostavku nije bilo pa tako jedan od problema nije ni Žuta Lokva, kazao je.
 

"Izgorio" nakon nepuna dva mjeseca
 
 
Tako se na kraju pokazalo da se ministar Komadina ne može nositi sa stresnom i zahtjevnom funkcijom koju obavlja pa je bilo u interesu Vlade, ali i njega samoga da se povuče i prepusti mjesto nekome drugome.

Komadina je na mjesto nasljednika ministra Božidara Kalmete došao s mjesta primorsko-goranskog župana. Zbog njega je čak mijenjan i zakon jer nije mogao biti i župan i ministar. Nedugo poslije toga se razbolio te je 21. veljače i hospitaliziran. Potom se nakon tri i pol tjedna bolovanja vratio na posao. Malo sam pretjerao u tempu i želio sam sve i odmah, predugo sam o svemu razmišljao i pojavile su se zdravstvene tegobe, rekao je.

Po povratku odmah je najavio izgradnju  autoceste Rijeka-Žuta Lokva,  zbog čega se odmah digla bura jer bi drugi radije izgradnju pelješkog mosta prema Dubrovniku. No ministar financija Slavko Linić jučer je potvrdio da od izgradnje te autoceste neće biti ništa. 

Izvor: hrt.hr

Akademija-Art