Sigurnosni ventil uzrok sukljanju dima iz INA-ine rafinerije

Naftna kompanija Ina priopćila je večeras kako je do ispada u radu dvaju njezinih postrojenja u riječkoj Rafineriji nafte došlo zbog tehnološkog poremećaja, što je uzrokovalo pojačano dimljenje na baklji i dimnjaku te buku zbog propuštanja na sigurnosnom ventilu

Ina je navela da je danas oko 16,45 sati u Rafineriji nafte Rijeka uslijed tehnološkog poremećaja došlo do ispada u radu dvaju postrojenja – FCC i vakumska destilacija, i da je rad tih postrojenja obustavljen.
Na teren su izašle mjerodavne službe te su odmah poduzete sve potrebne aktivnosti, priopćila je Ina, dodajući kako se radi na utvrđivanju uzroka tog događaja.
Primorsko-goranska policija ranije je izvijestila kako je kvar na postrojenjima ubrzo otklonjen, da nitko nije ozlijeđen te da, prema izjavama odgovornih, nije došlo do onečišćenja.
Vezano uz današnji eko incident Inine riječke Rafinerije predsjednik Udruge Eko Kvarner Vjeran Piršić sazvao je za sutra u Rijeci konferenciju za novinstvo na kojoj će, kako je najavljeno, iznijeti podatke s terena.
Piršić je u večerašnjoj izjavi Hini potvrdio kako su mnogi građani Hreljina i Kostrene danas kontaktirali udrugu Eko Kvarner i broj 112 zabrinuti zbog enormne buke i visokih stupova bijelog i crnog dima što su se dizali iz područja rafinerije u Urinju.
Foto: Index