Seoba 200.000 Hrvata na strana skijališta

skijanje

Počeo je skijaški tjedan kada će 200-tinjak tisuća građana Hrvatske otići na skijanje. Iz HAK-a su upozorili da se na cestama prema graničnim prijelazima očekuje veoma gust promet. Na Bregani, Pasjaku i Maclju za izlazak iz zemlje čeka se oko jedan sat

U putničkim agencijama zadovoljni su potražnjom koja je na razini prošle godine. Najtraženija su odredišta Austrija Italija i Slovenija. Uz to, zanimljive su i BiH te Slovačka. Za ovogodišnju skijašku sezonu ipak se traže malo jeftiniji aranžmani. Najpopularnija su najbliža skijališta dostupna automobilom jer više od 90% skijaša putuje vlastitim prijevozom, izjavio je predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija Boris Žgomba.

Prosječna cijena sedmodnevnog skijaškog polupansiona za obitelj je, ovisno o kategoriji smještaja, između 8000 i 10.000 kuna. Većina zimskih turista odmor plaća u ratama. Očito si takav aktivni odmor još solidan broj ljudi uspijeva priuštiti. 

Početak glavnoga skijaškog tjedna poklapa se s tim da se mnogi iz Hrvatske i regije koji rade na Zapadu vraćaju s blagdanskog odmora, što uobičajeno donosi povećanje prometa na cestama u tome smjeru.

Foto: Fotum.tm
Izvor: HRT