Selo iglua, mjesto na kome polarnu svjetlost možete gledati iz svog kreveta

Finska, zemlja poznata po snijegu i ledu, svoje zimske atribute itekako zna iskoristiti i od njih napraviti neodoljivu turističku atrakciju. Odlučite li u zimskom dijelu godine otputovati u finski  dio Laponije, u to ćete se uvjeriti i sami

Posebnu atrakciju predstavlja Selo iglua (Igloo Village), dio hotela Kakslauttanen,  jednistvenog ledenog hotela, smještenog izvan finskog grada Saariselkä.
U periodu od prosinca do travnja ovdje možete noć provesti u svom vlastitom igluu.
Selo iglua pruža svojim posjetiteljima tri vrste smještaja: 20 snježnih iglua  za autentičan doživlja Arktika, 32 tradicionalne seljačke brvnare i 20  toplih staklenih iglua u kojima ćete  polarnu svjetlost moći promatrati iz svog kreveta.
Za boravak u snježnim igluima osigurane su posebno izolirane vreće za spavanje, tople čarape i pokrivala za glavu, budući je ovo područje poznato po hladnoći. Svaki iglu može primiti do pet osoba. Unutar iglua noću je potpuna tišina, jedini stimulans koji će doći do vaših čula, osim osjeta hladnoće, je  nježno obojena svjetlost ugrađena u zidove iglua.
Poslije noći provedene u Selu iglua (Igloo Village ), sauna je idealno mjesto za zagrijati se. Oni najhrabriji, ili najluckastiji, odlučuju se i za skok u rijeku.
Ovdašnji restoran, koji se  smatra najvećim snježnim restoranom na svijetu, u samo jednom igluu može primiti 150 gostiju. Za sve radoznale i uvijek  željne zabave, za razgedavanje ostaju ledeni bar, kapelica i galerija.

Izvor: Blog.meteo-info.hr