Skip to content

Sarajevo: Maya Sar predstavlja pjesmu za Eurosong

Maya Sar
„Korake ti znam“ 

Maya Sar će večeras u ambijentu Hotela Evropa, Sarajevo u izravnom prijenosu na BHT1 i BH Radio1 premijerno izvesti prelijepu baladu „Korake ti znam“ s kojom će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na ovogodišnjem Eurosongu. 

Ovogodišnji BH Eurosong show pod palicom reditelja Ahmeda Imamovića, osmislio je cjelokupnu vizualnu prezentaciju ovogodišnje pjesme, biće emitiran u kombinaciji crno bijele i kolor tehnike. Želja redatelja i BHRT-a je da u domove gledatelja vrate neka romantična vremena, vremena Bečke kafane, igranki… Sve numere koje će biti izvedene večeras bit će odsvirane uživo, a svirat će Amar Češljar( bubnjevi), Dino Šukalo (gitara), Edvin Hadžić (kontrabas), Adis Sirbubalo (harmonika) i Mahir Sarihodžić (klavir).  
Sjajnoj atmosferi koja će vladati večeras doprinijeti će gosti i prijatelji Maye Sar i prijatelji Eurosonga. Show će otvoriti Sabahudin- Baho Kurt pjevajući i plešući zajedno sa Mayom „What a Wonderfull World“ i „Djevojko mala“.
Marija Šestić, koja je predstavljala BH 2007. u Helsinkiju pjevat će „Samo jednom se ljubi“, a Fuad Backović– Deen, koji je predstavljao BH 2004. u Istanbulu otpjevat će „Fly Me to The Moon“.
Maya će večeras otpjevati sevdalinku „Kraj potoka bistre vode“ i pokazati svoj talenat i kad je u pitanju bosanska, tradicionalna muzika.
Poslije premijernog izvođenja pjesme gledateljima će biti prezentiran i spot za pjesmu koji je sniman na lokacijama u Kaknju i Počitelju prošlog tjedna u koprodukciji BHRT-a i Comprexa.
Nakon jednosatnog show-a u kojem će Maya Sar prisutnim uzvanicima predstaviti pjesmu „Korake ti znam“ i spot kojim će pjesma biti promovirana širom Europe ostaje nam još da joj poželimo puno sreće na ovogodišnjem Eurosongu u Bakuu.
I na kraju da još jednom napomeneno da Maya Sar nastupa u drugom polufinalu Eurosong-a, 24. svibnja 2012. g. Redni broj pod kojim će Maya nastupiti bit će poznat u utorak, 20. ožujka poslijepodne.
 
Video spot za Mayin prethodni singl, pjesmu "Nespretno" pogledajte OVDJE. Na Youtube kanalu Aquarius Recordsa uskoro pogledajte i video spot za "Korake ti znam".

Akademija-Art