Sarah Burton: Lagala sam Anni Wintour u lice!

Dizajnerica modne kuće Alexander McQueen priznala je da je, ne bi li držala vjenčanicu Kate Middleton u najvećoj tajnosti, lagala i kraljici modnog svijeta – Anni Wintour

Iako se bliži prva godišnjica vjenčanja Kate Middleton i princa Williama, detalji o hvaljenoj haljini koju je sadašnja vojvotkinja od Cambridgea nosila i dalje cure.
Hamish Bowles, urednik europskih izdanja Voguea, na ceremoniji Dress of the Year otkrio je još pokoji zanimljiv detalj iz tjedana koji su prethodili kraljevskom vjenčanju.
Sjećate se kako je kolekcija koju je Sarah Burton predstavila prošlog ožujka bila puna bijelih i krem haljina, s hrpom čipke i tila? Mudra dizajnerica namjerno je svoju glavnu kolekciju usmjerila k vjenčanicama, kako ne bi bilo sumnjivo što naručuje tolike količine materijala.
– Haljine u toj kolekciji napravljene su isključivo kako bi zataškale projekt "bijele haljine" – otkrio je Hamish Bowles – to jest haljine koju je Sarah Burton kreirala za Catherine Middleton, najiščekivanije i najhvaljenije vjenčanice godine.
No, Sarah je, osim tisku i bliskim prijateljima, morala lagati i samoj Anni Wintour.
– Anna ju je pogledala direktno u oči –  iskustvo koje bi pokolebalo i najčvršće – i pitala je: "Dizajniraš li ti haljinu Kate Middleton?" Sarah je odgovorila: "Ne, ne dizajniram" – prisjeća se Hamish
– Idućih nekoliko tjedana Anna je svima govorila: "Sarah mi je rekla da ne kreira vjenčanicu, dakle ne kreira je" – dodao je Hamish, ali i priznao da je urednica američkog Voguea i jedna od najmoćnijih žena u modi na kraju bila iznimno zadovoljna konačnim rezultatom.
Foto: Blogs.babble.com
Izvor: IP / Vecernji.hr

Akademija-Art