Sanader ulazi u predsjedništvo HDZ-a

Hoće li Jadranka Kosor ostati na čelu saborskog kluba zastupnika HDZ-a, novi šef stranke Tomislav Karamarko nije htio otkriti

Predsjedništvo je o tome, kaže, pripremilo prijedlog i izložit će ga sutra poslijepodne na Središnjem odoboru stranke. Predsjedništvo nije raspravljalo o odlasku ili ostanku Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa s pozicija saborskih potpredsjednika iz redova HDZ-a.
Raspravljali su i odlučili, izvijestio je Karamarko, da se osnuju stručne skupine za različita područja što je, složio se s novinarskom konstantacijom, stvaranje Vlade u sjeni. Kaže da će HDZ bdjeti nad svim potezima Milanovićeve Vlade.

U Predsjedništvo je kooptiran Ante Sanader, splitsko-dalmatinski župan, koji je Karamarka podržao u kampanji. On je, kaže Karamarko, kooptiran zbog potrebe da Dalmacija bude zastupljena. Novi glavni tajnik bit će Milijan Brkić koji će sa starim, Branko Bačićem, u ponedjeljak i službeno obaviti primopredaju vlasti. Bivša šefica Jadranka Kosor na sjednicu Predsjedništva nije došla iako je, kaže novi predsjednik, za nju bio osiguran stolac.

Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL
Izvor: Mediaservis

Akademija-Art