SAD – Romney, republikanski kandidatMitt Romney osigurao je status republikanskog kandidata na predsjedničkim izborima u SAD-u nakon što je uvjerljivo dobio unutarstranačke izbore u Teksasu. S novih 155 delegata koji su mu dali potporu u Teksasu, Romney je stigao do potrebnog broja od 1.144 delegata i tako formalno pobijedio na izborima u Republikanskoj stranci u kojima je bio u vodstvu od samoga početka.
 
Romneyeva kandidatura bit će potvrđena na stranačkoj konvenciji potkraj kolovoza. 

Naša stranka ujedinila se s ciljem uklanjanja grešaka koje smo napravili u posljednje tri i pol godine. Znam da je pred nama težak zadatak, ali bez obzira na izazove koji nas čekaju, nećemo pristati ni na što osim povratka Amerike na put pune zaposlenosti i napretka, rekao je Romney. Iako Romney u predsjedničku utrku s Obamom kreće kao autsajder, prognoze govore kako će izbori u studenome biti vrlo neizvjesni.

Obama je telefonski je čestitao Romneyju na osvajanju republikanske predsjedničke nominacije i poželio zdravu debatu o budućnosti SAD-a između njih dvojice u predizbornoj kampanji uoči predsjedničkih izbora 6. studenoga, priopćio je glasnogovornik Obamine predsjedničke kampanje Ben LaBolt. Iz Romneyjeva tabora su potvrdili tu informaciju i kazali da je razgovor bio kratak i srdačan. 

Foto: Foxnews
Izvor: HRT

Akademija-Art