Ružica Zajec / Broder Burow: Bezopasne promjene

broder-burow

broder-burow

U četvrtak, 5. rujna, s početkom u 19 sati, u Galeriji AŽ na Žitnjaku, otvara se izložba Ružice Zajec i Brodera Burowa nazvana ‘Bezopasne promjene’. Izložba sadrži seriju objekata u kojima oboje umjetnika, kao osnovni izražajni element, koriste ‘urezanu’ liniju u odabranom materijalu. Izložba ostaje otvorena do 19. rujna.

Da li ravna linija brže vodi do cilja? Da li vijugava znači neodlučnost. Da li je za donošenje odluke potrebno ravnalo?

Zidni objekti Brodera Burowa rađeni su u drvetu. U površinu drvenih ploča Burow urezuje linije, čija sjecišta ograničavaju površine. Između nastalih površina Burow radi odabir koji naglašava skidanjem gornjeg sloja materijala, što omogućuje uvid u dublje skrivene slojeve drvene plohe. Prostorni objekti Ružice Zajec sastoje se od unutrašnje ogledalne površine i vanjske staklene površine obojane tankim slojem akrilne boje. Sa obje bojane površine Ružica skida boju grecanjem, urezujuću linije koje određuje način uvida u unutrašnji prostor objekta.’ R.Z.

Broder Burow rođen je 1949. u Lindholmu, Njemačka. Od 1978. izrađuje umjetničke objekte u vlastitoj radionici. Od 2012. član umjetničke grupe ZELLE ROSTOCK. Živi i radi u Kaarzu, Mecklenburg Vorpommern.

Ružica Zajec rođena je 1959. rodjena u Osijeku. 1983 – 1988 završila Studij Grafičkog dizajna na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, 1991 – 1997 Studij umjetnosti na Fachhochschule Hannover, Fachbereich Bildende Kunst, 1998 Master student kod Prof. Peter Redeker. Od 2008. članica je umjetničke grupe ZELLE ROSTOCK. Živi i radi u Kaarzu, Mecklenburg Vorpommern.