Skip to content

Rukometašice poražene od Španjolki


 
Nakon jučerašnje izvrsne igre i slavlja protiv favoriziranih Mađarica, hrvatska ženska rukometna reprezentacija u drugom je kolu skupine C Europskog prvenstva, koje se održava u Srbiji, poražena od jake Španjolske s 21:25
 
Španjolke su vodile veći dio utakmice i manje su griješile od naših rukometašica. Hrvatice su se nekoliko puta vraćale iz rezultatskog minusa od tri gola, ali na kraju nisu imale snage za potpuni preokret.
 
U prvom poluvremenu do 15. minute ekipe su bile u egalu, onda su Španjolke stvorile dva gola prednosti, a nekoliko minuta nakon toga i tri pogotka viška. Hrvatice su se vratile na gol minusa u 25. minuti (10:11), ali nakon toga promašuju par zicera i nepotrebno gube lopte, što je omogućilo Španjolkama da na odmor odu s tri gola viška (10:13).
 
Drugo poluvrijeme počelo je odlično za Hrvatsku, koja je nakon  pet minuta došla do poravnanja (13:13). Nakon toga Španjolska ponovno stvara prednost od tri gola (14:17), ali Hrvatska se opet vratila i dolazi do novog izjednačenja. U razdoblju između 51. i 54. minute, kada je Hrvatska u jednom trenutku imala i dvije igračice manje, Španjolska se još jednom odlijepila na tri gola prednosti, povela je 20:23 i nakon toga Hrvatice više nisu imale snage za novi preokret.
 
U hrvatskoj reprezentaciji ponovno je najbolja bila Maja Zebić, koja je zabila sedam golova, a kod Španjolki Marta Mangue, također sa sedam pogodaka.
 
U drugom susretu naše skupine sastaju se Mađarska – Njemačka (20.15 sati).
 
U petak, u posljednjem kolu, Hrvatska igra protiv Njemačke (20.15 sati). Tri najbolje reprezentacije idu u drugi krug u kojem se križamo sa skupinom D u kojoj su Rumunjska, Crna Gora, Rusija i Island.
 
HRVATSKA: Žderić, Jelčić, Nemaškalo, Koznjak, Petković, Gaće, Elez 4, Ježić 2, Lovrić, Zebić 7 (2), Milanović-Litre 4, Peraica 1, Džono, Čović, Franković, Bašić 3.
ŠPANJOLSKA: Ramos, Gimenez, Berenguer 3, Ibanez 3, Dehesa, Mangue 7, Diaz, Andaloussi, Bernardo 1, Hernandez, Saenz 2, Molinos 2, Quiles 1, Abaurrea 3, Eguiara, Barbosa 3.
SEDMERCI: Hrvatska 2-2, Španjolska 0-2.
ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta, Španjolska 6 minuta.
SUCI: Peter Brunovsky i Vladimir Canda (Slovačka).
Foto: Pixsell
Izvor: HRT