Rukometaši sletjeli u Zagreb

rukometasi
Hrvatski rukometni reprezentativci vratili su se sa Svjetskog prvenstva u Španjolskoj, na kojemu su osvojili brončanu medalju, treću na velikim natjecanjima u zadnjih godinu dana
 
Nekompletna reprezentacija je ujutro krenula iz Barcelone,  a u Zagreb je preko Frankfurta došla nešto prije 11 sati. Nije bilo posebnog dočeka, tek manji broj navijača i oni koji su tu bili po dužnosti, poput predsjednika HOO-a Zlatka Mateše i predsjednika zagrebačke gradske skupštine Davora Bernardića. Od igrača nije bilo Vorija, Ninčevića,Vukovića i Čupića, koji su se ispričali klupskim ili privatnim obavezama.
 
Mi smo malo u polovičnom sastavu, neki su u klubovima, ali i u njihovo ime kažem da moramo biti ponosni. Nije bilo lako, ali imali smo veliki motiv. Početak je bio sjajan, nismo kalkulirali protiv Španjolske, poslali smo poruku djeci da se rad i odricanje i poštenje kad-tad isplate, rekao je izbornik Slavko Goluža, dodavši: Bilo je sjajno protiv Francuske, Danska je bila splet okolnosti, ozljeda, temparatura, nismo imali sreće. Na kraju smo ipak uzeli broncu, tu se vidio karakter, već smo treći put izvukli zadnje atome snage za broncu.
 
Iako je obećao da će poslije prvenstva progovoriti o pravom razlogu nepozivanja Ivana Balića, Goluža je danas ustvrdio da se samo šalioBalić je bio varka, rekao sam to da nas pustite na miru.
Hrvatskoj je ovo peta medalja sa svjetskih prvenstava i prva brončana nakon zlata 2003. i srebrnih odličja 1995., 2005. i 2009. godine Također, ovo je treća brončana medalja u godinu dana za kauboje, bili su treći na EP-u 2012. i na OI-ju u Londonu.
Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell
Izvor: HRT