Rukometaši otputovali na SP


Hrvatska rukometna reprezentacija otputovala je u Španjolsku na Svjetsko prvenstvo. Izbornik Slavko Goluža poveo je na put 17 igrača, a prvi ispit imaju u subotu protiv slabašne Australije
Jako dobro smo trenirali i većinu priprema smo bazirali na rasporedu utakmica, koji nam je išao u prilog, jer na početku igramo protiv dvije malo slabije reprezentacije. Zato smo dosta radili na snazi, a forma bi nam se trebala dizati iz utakmice u utakmicu, naglasio je izbornik Goluža uoči puta.

Nismo se pripremali za Australiju ili Alžir, već za ono što nam slijedi poslije, odnosno dvoboje protiv Mađarske i Španjolske. Odradili smo vrlo jake pripreme i mislim da smo spremni, izjavio je uoči puta kapetan reprezentacijeIgor Vori.

Hrvatska će svoju skupinu D odraditi u Madridu. Na ovom prvenstvu uveden je i novi sustav natjecanja u kojem odmah nakon skupina slijede dvoboji na ispadanje. Osminu finala izborit će prve četiri momčadi iz svake skupine.

Hrvatski rukometaši do sada su na svjetskim prvenstvima osvojili četiri medalje – jedno zlato i tri srebra. Najveći uspjeh ostvarili su 2003. u Portugalu na kojem su postali svjetski prvaci. Na prošlom Svjetskom prvenstvu u Švedskoj Hrvatska je osvojila peto mjesto.

Izvor: HRT