Skip to content

Rukomet: Nizozemke zaustavile Hrvatsku


 
Usprkos velikom optimizmu i ulozi favorita s kojom su došle na olimpijski kvalifikacijski turnir u španjolskoj Guadalajari, hrvatske rukometašice su na startu izgubile od Nizozemske s 29:28 (14:12), posve se udaljivši od vize za London
 
U dramatičnoj završnici Hrvatska je su 40 sekundi prije kraja imala loptu i igračicu više, no nije uspjela izboriti barem remi i tako barem produžiti nadu. Sada nas u subotu očekuje slabašna Argentina, a potom bi u nedjelju izabranice Vladimira Canjuge morale pobijediti trećeplasiranu ekipu s posljednjeg SP-a Španjolsku ako žele na OI.
 
Hrvatska je bolje otvorila utakmicu, povela je s 2:4, no onda je jednostavno stala. Nizozemke su serijom 4-0 okrenule rezultat (6:4) i do kraja prvog poluvremena više nisu ispuštale prednost. U dva navrata imale su i tri gola viška (13:10 i 14:11), a na kraju prvog dijela rezultat je bio 14:12. Naše igračice su imale previše tehničkih pogrešaka, igrale su vrlo nervozno i nisu se uspjele prilagoditi na nešto čvršću igru koju su pustile francuske sutkinje.
 
Loša igra hrvatske vrste nastavila se i u drugom dijelu, pa su Nizozemke povele s četiri gola razlike (18:14). Sredinom drugog poluvremena odabranice Vladimira Canjuge su uspjele spojiti nekoliko kvalitetnih minuta izjednačivši na 21:21, no uslijedio je novi pad i Nizozemska je ponovno pobjegla na plus tri. U posljednjih pet minuta Hrvatska je smanjila zaostatak, a potom u zadnjoj minuti imala i priliku za remi. Nažalost, najbolja igračica utakmiceMaja Zebić je promašila s krila i Nizozemke su mogle započeti slavlje.
 
Zebić je utakmicu zaključila s 11 golova, pri čemu je devet zabila sa sedam metara, Miranda Tatari je dodala šest, a Andrea Penezić četiri gola.
 
Hrvatsku do kraja kvalifikacijskog turnira očekuju još utakmice protiv Argentine (27. svibnja) i Španjolske (28. svibnja), a prve dvije ekipe s turnira izborit će plasman na Olimpijske igre u Londonu.
 
HRVATSKA – NIZOZEMSKA 28:29 (12:14)
 
GUADALAJARA. Dvorana Pabellon Multius. Sutkinje: Charlotte i Julie Bonaventura (Fra)
HRVATSKA: Grubišić, Žderić, Jelčić – Tatari 6, Jovetić, Šerić, Gaće 3, Arslanagić, Pušić-Koroljević, Zebić 11 (9), Horvat, Franić 2, Penezić 4, Ježić, Lovrić, Milanović Litre
NIZOZEMSKA: Van der Wal, Van Dorst – Kramer, Van der Heijden 5, Bont 4, Abbingh 10 (5), Hilster 4, Snelder 1, Lamein 1 (1), Broch, Karsten, Groot 3, Van der Wissel 1, Smeets, Malestein, Polman
ISKLJUČENJA: Hrvatska – 6 minuta, Nizozemska – 10 minuta
SEDMERCI: Hrvatska 9/9, Nizozemska 6/7

Akademija-Art

See also  Dinamo slavio protiv S. Belupa 4:1