Rovinj – Predstavljanje splitskih umjetnika Milana Brkića i Rina Efendića

U Galeriji sv. Toma Zavičajnog muzeja grada Rovinja, u petak 27. srpnja 2012. u 21 sati svojom izložbom videa, objekti-slikama i fotografijama predstavit će se splitski umjetnici Milan Brkić i Rino Efendić

Umjetnici su svoj rad usmjerili prema istraživanjima u mediju slike, fotografije, videa, instalacije, akcije i performancea.
Na izložbi se Milan Brkić (Gospić, 1954.) predstavlja objektima-slikama koji su napravljeni od niza kutija šibica na kojima su digitalno ispisani piktogrami i njima pripadajući tekstovi upozorenja. « Medijart: Kritika hrvatske države i svijeta; bilo kakva obitelj, glazba za rešetke, ljubav bez noža, nepotreban naziv – nacionalne manjine, život neovisan od rada, kapitalizamafrika, formula.»
U ovoj svojoj izjavi o radovima Brkić nabraja teme i kontekst zbog kojih radovi nastaju, a radovi sami, i materijalom u kojem su izvedeni i stavom koji unose u galeriju, pokazuju bijedu društvenog konteksta u kojemu se ova izložba održava: nemoral, nepristojnost, pohlepa, konzervativnost, prijetvornost, negativna državotvornost, korporacijski šljam i besparica.
Rino Efendić, najpoznatiji kao fotograf koji obilježava neprimjetna mjesta i apsurdne radnje lokalne sredine, analognom c/b fotografijom, na ovoj izložbi predstavlja fotografije koje imaju dva važna obilježja. Jedno, već odavno i elektronskom fotografijom bilježi apsurd, sada značajnije pomaknut prema društvenoj patologiji, i drugo, bilježi radove kolektiva KVART, kojega i sam jedan od protagonista.
Izložba je postavljena u Galeriji sv. Toma u sklopu tradicionalnog Rovinj Art Programa Zavičajnog muzeja Grada Rovinja. 

Akademija-Art