Rijeka – Vjekoslav Vojo Radoičić: Pasani tempi


Vjekoslav Vojo Radoičić, 1969., foto: D. Fabijanić

Petar Hranuelli
petar@remek-djela.com

MSU Rijeka, Dolac 1/II, Rijeka
Mali salon
Vjekoslav Vojo Radoičić
Pasani tempi ili davno prošlo vrijeme
od 07. 10. do 12. 11. 2011.

Izložba pod nazivom "Pasani tempi ili davno prošlo vrijeme" slikara, grafičara i ilustratora Vjekoslava Voje Radoičića. u Malom salonu, u Rijeci predstavlja pedesetak kolaža na platnu i drvu, nastalih u vremenu od 1958. do 1970. godine. Na izložbi će pored kolaža na platnu i drvu, također je predstavljena i Radoičićeva skulptura Glava (autoportret), rad iz fundusa MMSU iz 1982. godine.

Izložbu u Malom salonu prati izdanje knjižice/kataloga koji je tiskan povodom dijamantnog jubileja Radoičićeva rada, s njegovim tekstovima koji predstavljaju zapise uspomena oslikanih na kolažima.

„Bjelina primorskoga krša, kućice sa škurama i crvenim krovićima, vedute Rijeke, plavo more, pjenasti valovi, drvene barke i prekooceanski brodovi s njegovih likovnih radova kao da su Voju Radoičića otisnuli u nove krajeve i otkrivanje novih horizonata, krajolika i ljudi. Zapisi uspomena iz života umjetnika nalik su živopisnim razglednicama koje pred čitatelja stižu iz raznih dijelova svijeta u kojima je umjetnik živio, radio i putovao, svjedočeći o ljudima i događajima koji su u tkanju života ostavili poseban dojam na njega.“

Tina Fabijančić, tekst iz kataloga izložbe

Akademija-Art.hr
10.10.2011.