Rijeka – Ciklus Dijalog: Dunja Janković i Dalibor Barić

Jasna Rodin, HDLUR
hdlur@ri.t-com.hr

Galerija Juraj Klović, M. Gupca 4 a, Rijeka
Posljednja izložba iz ciklusa Dijalog
Dunja Janković i Dalibor Barić
od 15. 04. (u 12.00 sati) 2011.

Dalibor Barić i Dunja Janković odlučili su da bi umjesto izlaganja svojih gotovih radova, radije iskoristili prostor za tjedan dana izravne kolaboracije na licu mjesta, te na taj način izložili proces stvaranja prije nego gotovi produkt.

Suradnja će se odvijati kroz medije kao što su slikarstvo, kolaž, fotografija, video, improvizacija, šamanizam, ritualni obredi, proljetno čišćenje.
Oltari, maske, zidne slike, kolaži, totemi, video, fotografije, postepeno nastaju, transformiraju se i dokumentiraju u trajanju od tjedan dana. Na kraju radovi nestaju, galerija se sterilizira i ostaje prazna, kao da se ništa nije desilo. Međutim, energija ostaje skrivena u zidovima.

Dunja Janković je rođena 1980 u Rijeci. Diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi  profesora Zlatka Kesera, magistrirala na School of Visual Arts u New Yorku. Bavi se stripom, ilustracijom, kolažima i muzikom. Član je HDLU Rijeka.

Dalibor Barić je rođen 1974. u Šibeniku. Multimedijalni je umjetnik, autor kratkih animiranih i eksperimentalnih filmova, glazbenih spotova (Bilk, Vuneny, Pips, Chips & Videoclips, Ante Perković), festivalskih špica (Motovun Film Festival), instalacija, crteža i kolaža. Bavi se i stripom (koji objavljuje Libra Libera) i glazbom.

Akademija-Art.hr
14.04.2011.