Skip to content

Revija u Rijeci okončana bez pobjednika

U revijalnoj utakmici u Rijeci nogometna reprezentacija Hrvatske i Selekcija igrača Prve HNL odigrali su 1:1 (0:1). Pred 3.500 gledatelja na stadionu Kantrida sudio je Ivan Bebek iz Rijeke


Strijelci
: 0:1 Kramarić (25), 1:1 Sammir (48)

HRVATSKA
: Subašić, Ćorluka, Lovren, Bartulović, Vida, Badelj, Radošević, Kranjčar, Perišić, Eduardo, Mandžukić. Još su igrali: Vargić, Schildenfeld, Maloča, Runje, Kovačić, Sammir, Jelavić, Livaja, Caktaš i Andrijašević.

SELEKCIJA PRVE HNL
: Kelava, Vrsaljko, Pavlović, Kokalović, Milić, Ademi, Brozović, Kreilach, Rebić, Kramarić, Rukavina. Još su igrali: Blažević, Čop. Lešković, Pivarić, Budimir, Galović, Župarić, Trebotić i Glavica.
Međunarodni termin za odigravanje pripremnih utakmica stručni stožer hrvatske nogometne reprezentacije je odlučio iskoristiti za revijalnu utakmicu protiv selekcije igrača iz Prve HNL, koju su vodili Elvis Scoria, Marijan Mrmić i Roy Ferenčina. Utakmica koja je trebala biti festival hrvatskog nogometa u Rijeci bila borbenija nego što se očekivalo, ponajviše zbog motiviranosti prvoligaških igrača, pa je dvoboj okončan neodlučenim rezultatom – 1:1. Podsjetimo, izbornik Igor Štimac za ovu revijalnu utakmicu nije mogao računati na Luku Modrića, Ivana Rakitića, Darija Srnu, Ivicu Olića, Stipu Pletikosu, Ivana Strinića, Josipa Šimunića, Nikolu Kalinića i Ognjena Vukojevića.
Prvo poluvrijeme proteklo je u posve jalovoj nadmoći hrvatske reprezentacije, no igrači iz Prve HNL su se znalački branili, prave prilike za izabranike Igora Štimca gotovo da nije ni bilo. Udarci Mandžukića i Eduarda završavali su u bloku ili su jedva stizali do vratara Dinama Kelave. Na drugoj strani, svoju jedinu priliku u prvom dijelu igrači HNL-a su iskoristili u 24. minuti. Brozović je ubacio iskosa, a Andrej Kramarić je posve neometan s dva metra ugurao loptu u Subašićeva vrata. U 40. minuti Hrvatska je imala dvije prilike zaredom, no prvo je udarac Mandžukića iz izgledne pozicije otišao daleko pored vrata, da bi potom puno opasniji šut Perišića Kelava obranio.
U drugom dijelu Štimac je promijenio baš sve igrače osim Vide, a već u 48. minuti Sammir je postigao svoj prvi zgoditak za nacionalnu vrstu. Livaja je probio desnu stranu, dodao do Sammira koji s 18 metara precizno pogađa sami kut vrata selekcije HNL-a za izjednačenje – 1:1. U 61. minuti Jelavić je pokušao lobom, ali je Kokalović izbacio loptu s gol-crte. U 73. minuti vratar Osijeka Vargić, koji je zamijenio Subašića, obranio je šut Čopa, u istoj minuti Livaja je iskosa poslao ubačaj koji je završio na vratnici, da bi u 75. minuti na dodavanje Sammira Jelavić izbio sam ispred Blaževića, koji je obranio udarac. U 89. minuti Jelavić je opet promašio sjajnu priliku, Sammir ga je proigrao tako da je išao sam na Blaževića, no vratar Hajduka mu je ponovno obranio udarac.
Prije utakmice je na stadionu Kantrida položen vijenac u znak sjećanja na poginule pripadnike Armade u Domovinskom ratu, uz odavanje počasti vukovarskim žrtvama u danima sjećanja na najveću tragediju Domovinskog rata.
Foto: Srđan Vrančić/CROPIX