Skip to content

Referendumski ustanak: Prikupljeno više od 400 000 potpisa


Devet dana nakon što je počelo prikupljanje potpisa za četiri referendumska pitanja, sakupljeno je više od 400 tisuća potpisa – po svakom pitanju više od sto tisuća, izvijestili su organizatori akcije građanska inicijativa "Referendumski ustanak"
 
Prikupljanje potpisa za održavanje referenduma o četiri pitanja – ponavljanju referenduma o ulasku Hrvatske u Europsku uniju, zabrani prometovanja i prodaje genetički modificiranih organizama, poništenju prethodne privatizacije te zabrani rasprodaje prostora, resursa i imovine Hrvatske počelo je 13. veljače, a potpisi se prikupljaju u 52 grada na više od 120 lokacija.
 
Vjerujemo da će ova inicijativa na kraju uspjeti skupiti sve potrebne brojke i da će se građani prije svega osvijestiti o važnosti toga da oni odlučuju, prije svega na referendumu direktno, i da pokušaju konsolidiratui ovo društvo i spriječiti propast društva koja je evidentna danas u Hrvatskoj, izjavio je predsjednik organizacijskog odbora Zoran Mihajlović.
 
Zamolio je državne službe da izađu u susret i ne stvaraju probleme aktivistima sa štandovima jer je, kako je rekao,akcija bitna za konsolidaciju društva. Istaknuo je da je akciju podržao i sindikalist Ozren Matijašević te brojne udruge.
 
Potpisi za četiri referendumska pitanja prikupljat će se do 27. veljače.
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Izvor: HRT