Rasprava “No woman, (no) cry”

Klub Alpbach Hrvatska (KAH) povodom međunarodnog Dana žena u četvrtak 08. ožujka u 19 sati u prostorijama Austrijskog kulturnog foruma u Zagrebu (Gundulićeva 3) organizira raspravu na temu „No woman, (no) cry – Uloga žene u modernom društvu“

Sudionice rasprave su:
Gordana Obradović Dragišić – Izvršna direktorica Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI)
Morana Paliković Gruden – Potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba i pokretačica časopisa Zaposlena
Riječ je o trećoj raspravi iz novopokrenutog ciklusa Small Talks u okviru kojeg će članovi kluba i njihovi gosti u opuštenoj atmosferi uz šalicu kave ili čaja dobiti priliku za raspravu s najistaknutijim hrvatskim i inozemnim stručnjacima iz različitih područja znanosti, prakse i umjetnosti o aktualnim temama koje pokreću Hrvatsku, Europu, ali i cijeli svijet.
Cilj Small Talks-a je jednostavan – na drugačiji, cool način prikazati, „secirati“ i demistificirati teme koje su trenutno aktualne i tiču se sviju nas.
Gošće treće rasprave će govoriti o povijesti razvoja ženskih prava u cijelom svijetu, razvoju feminizmu te o trenutnoj društvenoj i poslovnoj poziji žena u Hrvatskoj.
Ulaz je besplatan i otvoren za sve!
Pogledajte pozivnicu!
KAH je neprofitna, apolitička udruga građana, osnovana početkom 2008. godine s ciljem promocije stipendija za sudjelovanje na Europskom Forumu Alpbach (www.alpbach.org) te promoviranja vrijednosti obrazovanja i civilnog društva.

Za sva dodatna pitanja i informacije obratite se gđi Ivani Ćosić: e-mail: ivana.cosic@kah.hr, tel. 099/5735185

Klub Alpbach Hrvatska (KAH)

Slavka Kovačića 14
10361 Sesvetski Kraljevec
www.kah.hr

 

Small Talks je ciklus redovitih edukativnih, kritičih i inspirativnih razgovora u opuštenoj atmosferi o relevantnim temama koje pokreću Hrvatsku, Europu i svijet s najistaknutijim hrvatskim i inozemnim stručnjacima iz različitih područja znanosti, prakse i umjetnosti.
Cilj Small Talksa je jednostavan: na drugačiji, „cool“ način u večernjim satima zajedno s relevantnim stručnjacima kritično „secirati“ i demistificirati teme koje su trenutno aktualne i tiču se svih nas.
Postavljamo pitanje: zašto bi važne teme trebale biti rezervirane isključivo za „insidere“?  
Small Talk je također mjesto na kojem se mogu doznati informacije koje se na drugim mjestima rijetko mogu pročitati, čuti i vidjeti.
Stupanj predznanja o temi Small Talka te obrazovna pozadina ne igraju nikakvu ulogu. Svi sudionici i gosti Small Talksa mogu jednostavno samo slušati, dati mišljenje ili pitati što ih zanima. Članovi Kluba Alpbach Hrvatska će se pobrinuti za opuštenu atmosferu uz topli čaj i kavu, a dozvoljeno je i pokoje privatno pitanje stručnjacima.
Klub Alpbach Hrvatska je u svojoj ulozi organizatora objektivan, netendenciozan i jezgrovit u istraživanjima koje provodi za pojedinačne Small Talks.
Small Talk se održava svakih 2 do 3 mjeseca.

Klub Alpbach Hrvatska je neprofitna, nevladina i nepolitička udruga građana (mladih), osnovana u siječnju 2008. u Zagrebu. Klub trenutno obuhvaća 20ak mladih studenta i profesionalaca u dobi imeđu 20 i 33 godine i s raznolikom obrazovnom pozadinom (medicina, pravo, elektrotehnika i računarstvo, ekonomija, filozifija, politologija, novinarstvo).

Član smo Think-Tanka European Forum Alpbach, najznačajnije multidisciplinarne konferencije u Austriji, za koju svake godine uz veliku pomoć fakulteta diljem Hrvatske, točnije asistenata i profesora, zatim sponzora i medijskih pokrovitelja dodjeleljujemo pune i parcijalne stipendije.
Organiziramo projekte u području obrazovanja i umrežavanja mladih u Hrvatskoj i izvan nje. Za projekt „EFA Network: SEE Regional Meeting 2011 Zagreb“ smo orgnizirali uz potporu predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića.

Vidimo se u četvrtak, 8.3. u 19.00 sati!
Vaši Ana, Ana, Ana, Alan, Jelena, Igor, Ivan, Ivana, Dijana, Marija, Matija, Elvira, Boris, Sanja, Margareta, Marijana, Rujana, Petra, Josip i Katarina

Akademija-Art