Rakitić: Znamo da moramo bolje

Ivan Rakitic

Nakon 0:0 na Island, hrvatska nogometna reprezentacija nema više ni vremena ni mjesta za pogrešan korak želi li idućeg ljeta sudjelovati na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, rekao je na konferenciji za novinare u Zagrebu Ivan Rakitić

Jedino nas pobjeda protiv Islanda vodi u Brazil. Moramo dominirati, držati loptu i pritiskati ih. Ne smijemo previše razmišljati o njihovoj igri. Dobro smo analizirali prvu utakmicu. I mi sami igrači znamo da smo mogli odigrati bolje, no sve je na nama, rekao je Rakitić.

U većini analiza hrvatske nogometne reprezentacije Rakitić se spominje kao jedan od ključnih igrača Vatrenih. Međutim, iako je ove sezone jedan od najboljih igrača Seville, u reprezentaciji nikako da pokaže svoje prave kvalitete. U 18 nastupa u dresu andaluzijskog kluba zabio je devet golova, a u ‘kockastom’ dresu u kvalifikacijama za SP zabio je samo jedan, Makedoncima u Skoplju kada smo slavili 2:1.

Moram preuzeti odgovornost za svoju igru. Iako je Modrić izjavio kako preuzima odgovornost za lošu igru hrvatske vrste, nikada ne može samo jedan igrač biti kriv. Svi zajedno moramo dodati malo više, objasnio je Rakitić, poručivši kako se nada punom stadionu.

Ljepše je igrati pred punim stadionom. Nadam se da će nas navijači bodriti kako bismo izborili Svjetsko prvenstvo, zaključio je Rakitić. (HRT)