Skip to content

Radionica inkluzivnog dizajna – Izložba prototipova

Hrvatsko dizajnersko društvo
Radionica inkluzivnog dizajna: Izložba prototipova
U petak, 1. travnja 2011. u 20.00 sati, u HDD galeriji otvara se izložba prototipova nastalih na prvoj međunarodnoj radionici inkluzivnog dizajna koja se od 28. 3. do 1.4. 2011. održavala u Zagrebu.
Sudionici radionice, tridesetak profesionalnih dizajnera i studenata dizajna, podijeljeni u 4 tima i vođeni od strane iskusnih britanskih dizajnera i eminentnih domaćih kolega, zajedno sa zaposlenicima URIHO-a i UPI-a, partnerima projekta, osmislili su nove proizvode čija će se proizvodnja pokrenuti nakon završetka radionice. Prototipovi tih proizvoda predstavit će se na izložbi u HDD galeriji.
Voditelji radionice: Julia Cassim (Royal College of Art, Helen Hamlyn Centre), Sanja Bencetić (Studij dizajna) i Mirna Reinprecht (HDD)
Kreativni voditelji / suvoditelji timova: Andrew Walker/Nataša Mihaljčišin, Ian McIntyre/Maja Mesić, Freddie Yauner/Filip Gordon Frank i Gero Grundmann/Nataša Perković
Organizatori: British Council Hrvatska u sklopu projekta New Work New Audiences, Hrvatsko dizajnersko društvo i Studij dizajna, u suradnji s Helen Hamlyn Centrom pri Royal College of Art iz Londona.
Partneri: URIHO i Udruga za promicanje inkluzije
Pokrovitelji: Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.
Sponzori: Igepa-Plana papiri, Cerovski Print Boutique, Agrokor, Hrvatsko društvo tumača i prevoditelja znakovnog jezika gluhih, Print studio

Akademija-Art.hr
30.03.2011.

 

See also  Izložba Poziranje i poza Ivana Balaževića