Rab – Art kolonija Paradiso: Rujanski saziv


Zlatko Kauzlarić Atač

Grad Rab kao riznica umjetničke memorije već se jedanaestu godinu obogaćuje i vrijednim kulturno-umjetničkim pothvatom – Likovnom kolonijom Paradiso

Pogledajte fotografije nastajanja radova – Art kolonija Paradiso!
Foto: Goran Novotny

Od 2000.godine ona se, noseći u sebi i izlagačku djelatnost, upriličujući po tri izložbe godišnje, upisuje u bogatu umjetničku baštinu grada Raba. Ideja se u ovih deset godina razvila u okupljanje međunarodnog karaktera, u likovnu koloniju koja je do sada okupila dvjestotinjak likovnih stvaratelja iz sedamnaest zemalja. U nju deset godina hodočaste vodeći hrvatski i inozemni umjetnici.


Andrej Pavlič, Rudi Skočir i Sanda Stanaćev Bajzek

U želji da se i dalje predstavlja kao važna umjetnička manifestacija, ove jedanaeste godine njezina trajanja, na ovogodišnji treći, rujanski saziv, a ukupno dvadeset i deveti dovodi hrvatske i inozemne slikare i kipare koji će u bogatstvu različitih likovnih identiteta rezimirati likovnu situaciju i stvoriti zanimljivu komunikaciju na različitim umjetničkim razinama.


Toni Franović

Rab će tako od 10. rujna 2010. godine pohoditi umjetnici Alireza Varzandeh (Iranac) i Arno Backhaus iz Njemačke, Rudi Skočir i Andrej Pavlič iz Slovenije zajedno s velikim imenima hrvatskog slikarstva i grafike Zlatkom Kauzlarićem Atačem, Darkom Bakližom, Robertom Budorom, Emilijom Duparovom, Tonijem Franovićem, Igorom Modrićem, Anitom Parlov, Robertom Paulettom, Ivicom Propadalom i Gorankom Supin.


Darko Bakliža

Dana 15. rujna, u 20.00 sati je svečano otvorenje izložbe nastalih radova.


Sanda Stanaćev Bajzek i Robert Budor

Zlatko Makek, Art kolonija Paradiso

paradiso@ri.htnet.hr

Sanda Stanaćev Bajzek, povjesničarka umjetnosti, voditeljica kolonije
sanda.bajzek@hi.t-com.hr

Akademija-Art.hr
09.09.2010.