“Tek smokvin list u rješavanju nezaposlenosti”

Sabor raspravlja o izmjenama zakona o trgovačkim društvima, koje, uz usklađivanje s propisima Europske unije, omogućavaju osnutak jednostavnog trgovačkog društva

Dok vladajuća koalicija ističe da će to budućim poduzetnicima omogućiti samozapošljavanje, ali i zapošljavanje drugih, oporba je oprezna, pitajući se hoće li takav osnutak trgovačkih društava utjecati na i tako slabu pravnu sigurnost. 

Tako je HDZ-ovac Dujomir Marasović Peđi Grbinu iz SDP-a poručio da je Vladin potez tek smokvin list u rješavanju nezaposlenosti.

Sabor je jutros rad počeo raspravom o potvrđivanju odluke Mandatno-imunitetnog povjerenstva koje je odobrilo pokretanje kaznenog postupka protiv HDZ-ova zastupnika Petra Čobankovića

To je tijelo, rekla je predsjednica povjerenstva Gordana Sobol, prije dva tjedna jednoglasno odlučilo prihvatiti zahtjev Državnog odvjetništva i omogućiti vođenje kaznenog postupka protiv Čobankovića zbog tvz. afere Planinska.

Čobankovića u optužnici terete da je zlouporabom ministarskog položaja omogućio protupravnu imovinsku korist bivšem premijeruIvi Sanaderu i bivšem HDZ-ovu zastupniku Stjepanu Fioliću, čime je državni proračun oštećen za gotovo 38 milijuna kuna. Za raspravu o odluci MIP-a nije bilo zainteresiranih zastupnika, a glasovat će se kad se u dvorani okupi kvorum.