Ministar rada Mirando Mrsić sindikalnim je vođama putem novina poručio da su demagozi, a u intervjuu za Dnevnik HTV-a premijer Zoran Milanović je kazao da su grandomani, koji su interese članstva podredili svojim osobnim motivima. Odgovor s druge strane nije trebalo puno čekati. Vilim Ribić ustvrdio je kako članovi sindikata nisu ovce
Izjava premijera uvreda je za sve članove sindikata, a ne samo za one koji su prosvjedovali, implicira da su ti ljudi izmanipulirani od sindikalnih čelnika, ne znaju što rade. da izlaze na ulicu kao ovce. To nisu ovce, to su ljudi, od kojih su neki obrazovaniji i od njega, kaže Vilim Ribić, Matica hrvatskih sindikata.

Od prvog dana Vlada i sindikati jednostavno nisu "kliknuli". A baš se od onih koji u nazivu imaju "socijaldemokratska", socijalna osjetljivost najviše očekivala. 

Ljuti se Ribić i zbog naopake logike Zorana Milanovića. Po kojoj nije u redu da Ribić bude predsjednik sindikata 20 godina. Ali kada je prethodnik, uvaženi Ivica Račan bio na čelu njegove stranke, prtetpostavljam da ga nije ovaj pitao zašto je na čelu tako dugo, izjavio je Ribić.

Oni su preuzimali odgovornost najprije u trenutku kad su narodu obećavali, ono što bi trebali raditi kad preuzmu vlast je izvršavati ono što su obećali… Niti su oni dobili potporu naroda činiti ono što ih je volja, niti sindikalni čelnici jednom kad su izabrani, imaju pravo i obavezu činiti ono što od njih traži njihovo članstvo, rekao je pak Krešimir Sever, Nezavisni hrvatski sindikati.

Ali kako to da su, u posljednjih godinu dana najmasovnijem sindikalnom prosvjedu, sudjelovali oni koji ipak redovito primaju plaću? Gdje su nestali svi oni čije su tvrtke završile u stečaju? Odgovor je, možda, u samim sindikatima. U manjku solidarnosti.